Miksi on parempi omistaa viidet liivit kuin kahdet…

14 Oct 2020 10:54 AM
Annica Svensson

Kuinka monet liivit kaapista pitäisi löytyä? Yhdet, kahdet, kolmet… kahdetkymmenet? Voiko omistaa vain yhdet liivit, joita pesee, käyttää, kuivattaa yön yli ja käyttää taas seuraavana aamuna? Totta kai – jos haluat ostaa joka toinen kuukausi uudet liivit. Nyt kerromme, miksi on parempi omistaa viidet liivit kuin kahdet (emmekä sano tätä myyntiä lisätäksemme).


Oletko miettinyt sitä, että jos omistat kahdet liivit, joita käytät yhtä usein, tulet käyttäneeksi kumpaakin paria 188 kertaa vuodessa tai 365 kertaa kahdessa vuodessa? Ei ihme, jos liivit kuluvat nopeasti. Edes kalliit laatuliivit eivät kestä ihan mitä tahansa. Vaatekappale, joka puetaan ihoa vasten kuten rintaliivit, altistuu sekä lämmölle että kitkalle. Materiaali on elastista ja venyy ollessaan kireällä voidakseen antaa tukea ja nostetta. Jos vaatekappaleen antaa levätä käyttökertojen välissä, tekstiilikuitu saa tilaisuuden palautua ja kestää näin joustavana kauemmin. Älä siksi käytä samoja liivejä kahtena perättäisenä päivänä. Mitä useammat liivit sinulla on, joiden välillä vaihdella, sen parempi.

Kuinka monet liivit kaapista pitäisi löytyä? Yhdet, kahdet, kolmet, kahdetkymmenet?


Kroppa pitää vaihtelusta


Liivit eivät ole ainoat, joiden on saatava levätä. Myös ihosi ja vartalosi tarvitsevat lepoa. Vaikka oikean kokoisten, hyvin istuvien liivien ei pitäisi jättää vartaloon jälkiä, voi niiltä joskus olla vaikea välttyä, jos vartalo on hyvin kurvikas tai rinnat isot. Kun kaapista löytyy useammat erimalliset liivit esimerkiksi eri leveydellä sijaitsevin olkaimin, voi vaihdella niitä kohtia, joihin suurin paine kohdistuu.

Hyvin istuvia liivejä ei tahtoisi riisua heti kotiin tultuaan. Alusasujen pitäisi olla miellyttäviä ja tuntua hyvältä.


Erilaiset liivit antavat erilaista tukea


Erilaisia liivejä käytetään eri tarpeisiin, ja jotta oman vaatekaapin sisällöstä saa irti mahdollisimman paljon, on fiksua sovittaa vaatevalikoima omaan elämäntyyliin.


Riippumatta siitä, onko suuri- vai pienipovinen, voi lisäkohotus olla toisinaan tarpeen. Jos povi on hyvin irtonainen, voi olo käydä helposti hiostavaksi ihon ollessa ihoa vasten. Tämän korjaamiseksi suosittelemme käyttämään aina kaarituellisia liivejä, koska kaari kohottaa ja tukee kumpaakin rintaa yksilöllisesti erottaen niitä ja estäen niiden yhteen painumisen.

Hanki kaappiin useampi erilainen liivimalli, joiden antama tuki eroaa hieman ja antaa vartalonkin levätä. Kuvassa LOVELY LACE ilman kaaritukia ja ROSE kaarituilla.


Älä myöskään pue ylle siroja, pehmeitä liivejä, jotka eivät anna riittävää tukea, jos olet menossa kuntoilemaan, etenkin jos povesi on kookas. Säännöllistä treeniä varten on hyvä investoida kunnollisiin urheiluliiveihin. Urheiluliiveissä tarjolla on monen asteista hölskymisen estoa. Valitse omiin tarpeisiisi sopivin. Joogaan tai reippaaseen kävelyyn et tarvitse intensiiviseen poukkoiluun suunniteltuja urheiluliivejä. Valitse omaan aktiviteettitasoosi sopivin malli.

Täydelliset juhlaliivit? SHIMMER FROST vai DREAMSCAPE?


Kokoa hyvä liivivalikoima näillä vinkeillä


• Ajattele värejä. Valitse ainakin yhdet tai kahdet liivit mahdollisimman läheltä omaa ihonväriäsi, esimerkiksi beiget tai ruskeat, jos et halua liivien näkyvän vaatteiden läpi. Jos pidät väriläiskistä, on punainen hyvä vaihtoehto, sillä sekään ei pahemmin näy ohuiden vaatteiden alta, kuten ei vaaleanpunainenkaan.


• Yhdet tai kahdet oikein mukavat liivit arkeen. Puuvilla on kulutusta kestävä ja täydellinen arkiliivien materiaali.
• Yhdet tai kahdet kaaritukiliivit, jotka antavat kunnon tuen ja nosteen.


• Muotoonpuristetut t-paitaliivit, jotka ovat todella huomaamattomat ohuiden vaatteiden alla.


• Urheiluliivit aktiviteetteihin.


• Juhlaliivit, jos haluat oikein laittautua joissakin tilanteissa, kuten juhliin tai häihin.


• Multiway-liivit, joissa olkainten paikkaa voi vaihtaa. Näin saat yksistä liiveistä enemmän irti, jos et halua olkainten näkyvän painijanselkäisessä topissa tai jos haluat vaihtaa kohtaa, johon paine kohdistuu hartioissa

Jos löydät rakastamasi rintaliivit, osta niitä useassa värissä. Kuvassa kaarituettomat KEEP FRESH -liivit.


Näin löydät suosikkisi


Jos olet löytänyt suosikkimallin, jota haluat käyttää aina, osta mielellään 2 tai 3 kappaletta samoja liivejä sen sijaan, että ostaisit toista mallia, jota et sitten haluakaan käyttää. Jos suosit ehdottomasti kaaritukiliivejä, valitse pelkästään kaarituellisia liivejä. Sama kääntäen, jos suosit ehdottomasti kaarituettomia malleja. Valitse siinä tapauksessa malli, joka antaa hyvän tuen, etenkin jos omaat kookkaan poven. Panosta napakkaan malliin, jossa on leveä selkäosa ja jäykkä kuppimateriaali tai lisävahvike kupissa.


Alusasujen kuuluu tuntua miellyttäviltä, ja on tärkeää pukeutua siten kuin itsestä tuntuu hyvältä. Tietenkään ei pidä hamstrata isoa kasaa liivejä kaappiin unohtumaan, mutta enemmän kuin kaksi paria on kuitenkin ehdottomasti tarpeen, jos haluaa liivien kestävän pitkään. Neljästä kuuteen liiviparia on yleensä sopiva määrä, jolla pääsee hyvin alkuun. Viisi on siis ihan hyvä tavoite.

You may also like