Kuka on Mary? Naiset tavaramerkin takana

31 Mar 2020 8:42 AM
Annica Svensson

Mitä olisi Miss Mary ilman kaikkia fantastisia naisia? Ei vain teitä, ihania asiakkaitamme, vaan ilman taitavia työntekijöitämme. Tosiasia on, ettei koko yritystä olisi olemassa ilman erästä naista – Maryä. Kyllä, meidät on nimetty todellisen ihmisen mukaan. Lähde tapaamaan joitakin Miss Mary of Swedenin takana vaikuttavista naisista.


Käytämme paljon aikaa kertoaksemme hienoista tuotteista, joista olemme ylpeitä. Mutta olemme tietysti yhtä ylpeitä myös työntekijöistämme. Ilman heitä meidän ei olisi mahdollista saavuttaa tavoittelemaamme laatua sen enempää tuotteissa kuin palvelussakaan. Siksi haluammekin nyt kertoa kasvoista tuotemerkin takana, niistä ihmisistä, jotka toteuttavat Miss Maryn rintaliivien matkan luonnoksesta valmiiksi pakatuksi tuotteeksi.

Tiesitkö, että siinä vaiheessa kun valmiit liivit ovat sinulla, ne ovat olleet lähes ainoastaan naisten käsissä. Vaate- ja mallisuunnittelijoista ompelijoihin ja leikkaajiin, tuotteiden pakkaajista asiakaspalvelijoihin, Miss Mary of Sweden koostuu työteliäistä, suurenmoisista naisista.

Miss Mary of Swedenin työntekijäporukka koolla joulukuussa 2019.


Nainen kaiken takana


Ilman Marwel Rydströmiä ei tänä päivänä olisi olemassa Miss Mary -tuotteita. Marwel, tai Mary kuten häntä kutsuttiin, perusti yrityksen yhdessä miehensä Ingemar Rydströmin kanssa jo vuonna 1957.


Ensimmäisinä vuosina yrityksen nimi oli Marys Modehus, ja se myi naisten valmisvaatteita postimyyntinä. Naisten alusvaatteet, joihin meidän nyttemmin yhdistetään, tulivat myyntiin vasta vuonna 1962 ja niistä tuli heti valtava menestys. Lue lisää kokoelmasta täällä.

Nainen kaiken takana – Marwel ”Mary” Rydström


Leningit, päällystakit ja muut vaatteet olivat ateljeeommeltuja, toisin sanoen koko vaatteen ompeli yksi ompelija, kotikaupunki Boråsissa. ”Suoraan ompelijalta kotiisi”, kuului mainoslause. Vaatteille tunnusomaista oli korkea laatu ja vastaavia laatumerkkejä alhaisempi hinta. Ennen yrityksen perustamista Marwel oli suunnitellut ja loihtinut vaatteita ystäville ja tuttaville. Vasta perustetun yrityksen turvin luomuksia oli mahdollista tarjota suuremmalle asiakasryhmälle ja suurelle yleisölle. Jättämällä välikädet ja myymälät pois oli mahdollista pitää hinnat alhaisina, kun tuotteet myytiin suoraan omien kuvastojen kautta.

Alussa yrityksen nimi oli ”Marys Modehus”


Naisjohtajia


Vaikka Marwelin mies Ingemar oli ensimmäinen toimitusjohtaja Marwelin sijaan, Marwelin luova visio ja tuotevalikoima olivat kuitenkin Miss Maryn tavaramerkin tunnusmerkit ja loivat sen hengen. Ensimmäinen naistoimitusjohtajamme oli tehtävässä vuonna 2007 aloittanut Zora Eliasson. Hän jätti tehtävän vuonna 2013, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Elisabet Sandström aloitti työssään, ja juuri hän johdatti yrityksen klassisesta postimyyntikonseptista nykyaikaiseksi verkkokauppayritykseksi. Jos seuraat meitä Facebookissa tai Youtubessa, olet varmasti nähnyt jossakin niistä Elisabetin videoista, joissa hän esittelee omia suosikkituotteitaan.

Nykyisin myymme oman verkkokaupan sekä jälleenmyyjien verkkokauppojen ja kuvastojen kautta, mutta myös painettua kuvastoa saa edelleen Ruotsissa ja Norjassa, missä siihen on kiinnytty. Jos selaat kuvastoa, huomaat ehkä, että niissä on nykyisen toimitusjohtaja Elisabet Sandströmin tervehdys aina sivulla 2. Tämä tervehdys ei ole mikään uusi keksintö. Samanlainen tervehdys on ollut lähes jokaisessa Miss Maryn kuvastossa alusta alkaen. Niin kauan kuin Marwel työskenteli suunnittelijana ja Miss Maryn luovana johtajana 1950-luvulta 80-luvulle, tervehdys oli hänen kirjoittamansa ja allekirjoittamansa sanoin ”Hälsningar från Miss Mary”. Noiden tekstien lukeminen tänä päivänä on hurmaavaa. Seuraavassa on otos 70-luvun kuvastoista.

Kuvastotervehdyksiä kirjoittivat vuosien mittaan myös useat tunnetut alusvaatesuunnittelijat ja rintaliiviguru Camilla Thulin, joka työskenteli Miss Maryllä lähes 10 vuoden ajan.

Camilla Thulinin pohdintoja talvikuvastosta 2008

Boråsin design-tiimi: Marie-Louise Asphäll, Anne Nero ja Ing-Marie Axelsson.


Miss Maryn toiminnan sydämessä on tietenkin valikoima – nykyisin lähinnä rintaliivit ja muut alusasut. Alusvaatteiden suunnittelu ei ole yksilösuoritus. Siihen vaaditaan läheistä yhteistyötä suunnittelijan, mallimestarin (joka piirtää kaavat ja vastaa kunkin koon istuvuudesta) ja malliompelijan kesken.


Meillä istuvuudesta ja käyttömukavuudesta vastaavat mallisuunnittelijat ovat naisia siksi, että he tietävät kokemuksesta, miten epämukavaa on kulkea koko päivä huonosti istuvissa liiveissä. Lisäksi käytämme sovitusmalleja ja naisista koostuvaa käyttäjäpaneelia, joten olemme itsekin tuotteidemme koekäyttäjiä. Näin voimme todella varmistua istuvuudesta ja laadusta! Lue täältä design-osastostamme ja liivien suunnittelusta.


Naisilta naisille – todella


Toisin kuin monella muulla alusvaatemerkillä, tulee Miss Maryn slogan ”Naisilta naisille” suoraan sielusta ja sydämestä ja kuvaa valikoimaa aidosti. Tuotteitamme ei ole suunniteltu miehisestä näkökulmasta seksikkyyttä tavoitellen, jolloin päähuomio on viettelevyydessä. Tyypillinen Miss Maryn asiakas pukeutuu itseään varten. Hän on itsevarma, pitää kauniista laatualusasuista, jotka tukevat siellä missä tukea tarvitaan, istuvat upeasti ja ovat erinomaisen mukavia käytössä. Tavoitteemme on suunnitella niin hyvin istuvia liivejä, ettei niitä huomaa päällä. Elämä on liian lyhyt epämukavien alusvaatteiden käyttöön tuhlattavaksi, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä valita laatua, vai kuinka?

Jos olet vähänkään epävarma siitä, miten saat itsellesi kunnolla istuvat alusvaatteet, suosittelemme, että otat yhteyttä asiakaspalveluumme. Suurin osa asiakaspalvelun työntekijöistä on pääkonttorillamme Boråsissa (meillä on asiakaspalvelu myös Norjassa) ja sitä johtaa asiakaspalvelupäällikkömme Ida Hallberg. Meistä on tärkeää, että asiakaspalvelussa työskentelee nimenomaan naisia, sillä moni asiakas voisi kokea hankalaksi selittää rinta- ja liiviasioita tuntemattomalle miehelle. Seuraavassa kuvassa on osa asiakaspalvelutiimistämme. Vasemmalta: Frauke, Leontine, Emma ja Jessica.

Ilman teitä, asiakkaitamme, emme tietenkään olisi voineet jatkaa meille rakkaassa työssä – toisia naisia tukien. Emme ole mistään niin ylpeitä ja kiitollisia emmekä saa mistään enempää energiaa kuin siitä, kun kuulemme, että alusasumme ovat todella mullistaneet monen naisen elämän.


Kiitos 60 vuodesta rakkautta; kiitos siitä, että olet olemassa. Muista, että olet ainutlaatuinen ja upea, ja valitse alusvaatteet itseäsi varten.

You may also like