Spacer-liivit - täydellinen valinta, kun et ole valmis myönnytyksiin

10 May 2019 8:17 AM
Annica Svensson

Liivit topatuilla kupeilla, jotka eivät hiosta. Onko niitä olemassa? Kyllä vain. Spacer-liiveissä et joudu tekemään myönnytyksiä muotoilun, mukavuuden etkä toimivuuden suhteen.


Entisaikaan liivit olivat vain liivit, ja niiden ainoa tarkoitus oli pitää povi paikoillaan, ja kangas oli vain kangasta. Mutta siitä on aikaa. Tänä päivänä erilaisia liivimalleja on pilvin pimein, joka tilanteeseen omansa, materiaaleista puhumattakaan! Vuosien mittaan on kehitetty funktionaalisia tekstiilejä kaikilla mahdollisilla ominaisuuksilla, ja osa niistä on lyönyt läpi paremmin kuin toiset. Alusvaatteet eivät ehkä tule funktionaalisista tekstiileistä ensimmäisenä mieleen, vaan ennemminkin ne on totuttu yhdistämään urheilu- tai ulkoiluvaatteisiin. Mutta funktionaaliset tekstiilit sopivat tosiasiassa erinomaisesti myös alusvaatteisiin.


”Naisilla on erilaiset vaatimukset
liiveille nykyään kuin vielä 20 vuotta sitten”


Älä aliarvioi liivien materiaalia


Rintaliivit puetaan (alushousujen ohessa) suoraan iholle, ja jos olet kuten muut ihmiset, puet niiden päälle melkein aina ainakin yhden vaatekappaleen. Jos sinulla on epäonnea, voi päällä oleva yhdistelmä tuntua saunalta, etenkin jos kärsit vaihdevuosioireista tai muista syistä johtuvista kuumista aalloista tai jos hikoilet kesähelteellä tai liikut töissä paljon. Tällaisina päivinä liivit voivat tuntua epämukavilta päällä. Kun on kuuma, on suurempi riski, että liivien saumat, resorit ja olkaimet alkavat hiertää tai kutittaa, jos ihosi on erityisen herkkä. Mitä materiaalia alusvaatteissa pitäisi käyttää hiostavuuden välttämiseksi?


”Funktionaaliset tekstiilit toimivat optimaalisesti myös alusvaatteissa, eivät pelkästään urheiluvaatteissa”


Laadukkaiden liivien valmistajan materiaalinvalintaan haastetta tuo se, että alusasumateriaalin on paitsi oltava muotonsa pitävä sopiakseen esimerkiksi muotoonpuristetun kupin materiaaliksi, myös annettava ihon hengittää; lisäksi sen on säilytettävä joustavuutensa ja samalla oltava niin vahva, että se antaa hyvän tuen.

Confident bra, joiden kupit ovat hengittävää spacer-materiaalia, antavat tukea ja pitävät ihon kuivana.


Vartalon kosteutta itseensä sitomattomista tekstiileistä valmistetut alusvaatteet tuntuvat käytössä kuivemmilta ja vähemmän hikisiltä. On materiaaleja, jotka antavat hyvän tuen ja hengittävät, mutta myös sitovat kosteutta. Monet kevyet funktionaaliset materiaalit hengittävät ja ohjaavat kosteutta pois, mutta eivät ole kaikkein tukevimpia ja vaativat siksi lisävuorin ja toppauksen. Tämä puolestaan on ristiriidassa sen tavoitteen kanssa, että liivit olisivat ihoa vasten sekä että ne olisivat ohuet, kevyet ja hengittävät. Muut, vahvemmat materiaalit ovat muotonsa pitäviä ja antavat povelle hyvän tuen, mutta eivät anna ihon hengittää.


”Joskus voi tuntua mahdottomalta tehtävältä löytää optimaaliset liivit – mutta ratkaisuja on olemassa”


Jos tavoitteena lisäksi on täydellisen pyöreä muoto, on muotoonpuristettu kuppi kevyellä toppauksella ihanteellinen. Mutta eikö juuri toppaus ole se, joka kuumina päivinä hiostaa? Huh, tehtävä tuntuu mahdottomalta, vai mitä? Onko mahdollista saada kaikki tämä yhdessä materiaalissa?


Spacer vastaa kaikkiin vaatimuksiin


Tähänkin ongelmaan on keksitty ratkaisu, ja se on nimeltään Spacer. Spacer-liiveissä yhdistyvät kaikki edellä mainitut edut yhdessä ja samassa tuotteessa, minkä ansiosta niiden suosio on koko ajan kasvanut viime vuosina. Spacer-liiveissä on toppaus, mutta ne tuntuvat samalla niin kevyiltä, että niitä tuskin huomaa.


”Spacer tukee, antaa vartalon hengittää ja muovautuu.”


Materiaali tukee ja pyöristää povea, mikä tekee siitä parhaan mahdollisen T-paitaliiveihin! Lisäksi se johtaa vartalon lämmön pois ja pitää ihon kuivana. Win-win! Mutta miten ne voivat olla kaikkea tätä yhtä aikaa?

"Spacer-liivit antavat ilman kiertää materiaalin läpi, mikä auttaa johtamaan kosteutta ja lämpöä pois iholta."


Spacer – paksu, mutta kevyt


Spacer-materiaali on paksua (yleensä 1,5–5,5 mm), mutta se tuntuu ilmavalta ja todella kevyeltä. Se tuntuu ihanan ylelliseltä. Kun sitä vertaa tavalliseen, noin 3 mm:n paksuiseen vaahtotoppaukseen, jota käytetään nykyisin useimmissa liivimalleissa, spacer on paljon kevyempää. Kun sen nipistää peukalon ja etusormen väliin, materiaali on ilmava ja kimmoisa, kuin pesusieni. Sormituntuma muistuttaa sitä, joka tulee kuplamuovia puristaessa – sitä ei malta olla puristelematta!

"Käyttämämme spacer-materiaali on vain 2,5 mm paksua, joten se ei kasvata povea."


Vaikka materiaali on niinkin ilmavaa eikä erityisen kompaktia, se antaa kuitenkin hyvän ja napakan tuen, joten se on erinomainen juuri rintaliivien kuppimateriaalina. Sitä käytetään usein contour-liiveissä tai T-paitaliiveissä, koska poven muodosta saadaan sillä täydellisen pyöreä. Jos spacer-liivit laittaa tasaiselle alustalle, kuten pöydälle, kuppi on jo valmiiksi pyöreä. Mutta miten näin paksu materiaali voi olla niin vilpoinen?


”Spacer-liiveissä on toppaus, mutta samalla ne ovat niin kevyet, että niitä tuskin huomaa”


Ilmaa ja tunnetta – spacerin tekninen rakenne


Perinteset kankaat ovat kaksiulotteisia ja valmistettu kahdesta langasta, mutta spacer on kolmiulotteinen ja sen valmistuksessa käytetään kolmatta lankaa. Jos katsotaan spacer-kankaan läpileikkausta, nähdään, että se muodostuu kolmesta kerroksesta.

Spacer-kerroksen muodostaa kolmas lanka, joka antaa materiaalille korkeutta.


Uloin ja sisin kerros johtavat lämpöä ja kosteutta pois, mikä saa materiaalin pysymään kuivana. Nämä ovat tavallisia esimerkiksi aluskerrastoissa tai urheiluvaatteissa käytettävien funktionaalisten materiaalien ominaisuuksia, mutta spacerista kolmiulotteisen tekee keskimmäinen, spacer-kerros.

”Spacer on kolmiulotteista. Keskikerros saa ilman kiertämään. Ylin ja alin kerros johtavat pois kosteutta ja lämpöä.”


Spacer-kerros muodostuu vertikaalisesta pylväspunoksesta, jossa on ilmataskuja lankojen välissä. Taskujen ansiosta ilma pääsee vapaasti kiertämään kahden pintakerroksen välissä, mikä saa liivit tuntumaan vilpoisilta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että materiaali on paksu, mutta lähes painoton.


”Spacer-liiveissä yhdistyy uskomattoman monta etua yhdessä ja samassa tuotteessa”


Jos haluat topatut kupit, mutta perinteinen vaahtotoppaus tuntuu liian lämpimältä tai jämerältä, valitse spacer-liivit. Älä anna keveyden hämätä – liivien antama tuki on niin hyvä, että aiemmin se saatiin aikaan vain paljon jämerämpää materiaalia tai paksumpia toppauksia käyttämällä. Spacer-liiveissä saat kaikki edut, eikä sinun tarvitse tehdä myönnytyksiä. On aika sanoa heipat hikiliiveille!

You may also like