Kuusi vinkkiä, joilla vältät liivien hiertämisen sivuilta

14 Jul 2021 11:02 am
Annica Svensson

Onko sinulla liivit, jotka tuppaavat hiertämään sivulta? Se on häiritsevää ja ärsyttävää, ja voi myös tehdä kipeää! Tässä on kuusi vinkkiä, joiden avulla pääset eroon sivulta hiertävistä liiveistä.


Liivien sivulta hiertämiseen voi olla monta syytä, mutta niihin jokaiseen on olemassa ratkaisu. Tässä kuusi parasta vinkkiämme kyljistäkin hyvän tuntuisiin liiveihin.


Vinkki 1 – Ympärysmitta ei saa olla liian tiukka
Tavallisin syy liivien hiertämiseen sivulta on, että itse ympärysnauha on yksinkertaisesti liian kireä. Jos sinun on hankala vetää syvään henkeä tai tunnet liivien painavan kylkiluita, liivit ovat liian tiukat. Ympärysnauha ei saa ärsyttää ihoa päivän käytön jälkeen. Ympärysnauhan pitää olla vedettävissä 5 cm irti kehosta. Jos tämä ei onnistu, liivi on liian kireä.

Tarkista, ettei ympärysnauha ole niin kireä, että syvä sisäänhengitys estyy.


Vinkki 2 – Rintakudosta ei saa nipistää
Jos kaarituki nipistää rintakudosta, kuppi on liian pieni. Kaarituen kuuluu olla kyljessäkin rintakehää vasten, ei rinnan päällä. Siirry yhtä tai useampaa kuppikokoa suurempaan kuppiin, mutta säilytä oma ympärysmitta.

Tarkista, että kuppikoko on riittävän suuri, ettei kaarituki nipistä rintakudosta sivulta.


Vinkki 3 – Leveä selkämys vähentää hiertymiä
Joissakin liiveissä on vähemmän tukeva kapea ja ohut ympärysnauha, joka voi mennä rullalle ja kaihertaa ihoa. Kokeile tällöin liivejä, joissa on leveämpi selkä, joka antaa paremman tuen ja tuntuu napakammalta. Täältä löydät leveäselkäiset mallimme.


Vinkki 4 – Sivusiipi
Jos olet muodokas ja leveä, voi ympärysnauha joskus kaivautua epämukavasti lihaan. Ei ole harvinaista, että muodostuu liivin reunan yli tursuava valli tai ihopoimu, joka voi tuntua hyvin epämukavalta ja pahimmillaan tehdä kipeää. Tällöin suosittelemme, että kokeilet liivejä, joissa on sivusiipi kainalossa tasoittamassa rintaliivin ja ihon rajakohtaa. Paitsi että sivusiipi tasoittaa pullistelua, se saa liivit tuntumaan paljon miellyttävämmiltä. Täältä löydät sivusiivelliset mallimme.

Lovely Lace Supportissa on ylimääräinen sivusiipi kainalossa. Se silottaa liivin ja ihon rajakohdan.


Vinkki 5 – Tukiluu
Joissakin liivimalleissa on sivusaumaan ommeltu tukiluu, joka voi tuntua epämukavalta etenkin hyvin muodokkaalla naisella. Jätä väliin tämä liivityyppi ja satsaa leveäselkäiseen malliin ilman tukiluita.


Vinkki 6 – Vaihda liivimallia
Jos käytät jo oikeaa liivikokoa, mutta koet kaarituen painuvan sivusta kainaloon (tai kylkiluihin), kokeile matalammalla kaarituella varustettua tai kaarituetonta mallia. Meistä jokainen on erimuotoinen, eripituinen ja mittasuhteiltaan erilainen, joten samat liivit istuvat eri tavoin eri vartaloilla. Jos rinnat ovat kapeat ja lähekkäin, tuloksena voi olla, että kaarituki painaa kainalosta. Tällöin kuppi on liian suuri rinnan muodolle, vaikka mittanauha ja kokotaulukko muuta väittäisivät. Jos huomaat, että kupin sivuun muodostuu tyhjä tila, kokeile siirtyä yhtä kirjainta pienempään kuppikokoon ja pykälää pienempään ympärysmittaan. Liitä sitten hakaskiinnitykseen liivien jatkopala. Näin levennät selkäpuolta ja saat liivit, joissa kupit ovat lähempänä toisiaan ja luultavasti paremmin muotoihisi sopivat.


Lue lisää täältä
Näin mittaat liivikokosi
Sisarkoot – kupin ja ympärysmitan suhde
Näin selvität, onko liivikokosi väärä
Näin saat kaaritukiliivit tuntumaan aina mukavilta

€54.99
Kaarituettomat Liivit
€49.99
Kaarituellinen
€39.99
Kaarituellinen
€54.99
Kaarituellinen