Oikea liivimalli kaikenlaisille rinnoille

21 Aug 2020 3:29 PM
Annica Svensson

Ihanat rinnat kaikissa eri muodoissaan – leveinä tai kapeina, pitkinä tai lyhyinä, täyteläisinä tai litteinä, matalina tai ulkonevina, lähekkäin tai erillään. Kun puhutaan liivien istuvuudesta, keskitytään usein kuppikokoon ja ympärysmittaan – mutta tiesitkö, että rinnan muoto ja sijoittuminen vaikuttavat myös istuvuuteen? Tässä ovat vinkkimme rintoihisi parhaiten sopivan liivimallin valintaan.


Kaikki rinnat ovat yksilöllisiä. Rintoja on erikoikoisia ja -muotoisia, mikä on maailman luonnollisin asia. Vuosien mittaan rintojen ulkonäkö voi muuttua moneen kertaan raskauden, imetyksen, painonvaihtelun ja iän vaikutuksesta. Riippumatta siitä, minkäkokoiset rinnat sinulla on, ne ovat täydelliset juuri sellaisina kuin ovat. Jotta löytäisit istuvat, miellyttävät liivit, on löydettävä oikea kuppikoon ja ympärysmitan yhdistelmä, mutta muutkin asiat vaikuttavat istuvuuteen ja käyttömukavuuteen. Tässä ovat parhaat vinkkimme.

Kaukana toisistaan olevat rinnat


Jos rinnat ovat huomattavan kaukana toisistaan, kuppeihin voi jäädä tyhjää tilaa rintojen väliin. Kokeile siinä tapauksessa ivutuilla varustettuja liivejä, jotka keskittävät poven.


Vinkkimme: LOVELY LACE ilman kaaritukia tai AMSTERDAM kaarituilla.

Lähellä toisiaan olevat rinnat


Jos rintasi ovat hyvin lähekkäin, korkea kaarituki voi tuntua ikävältä ja työntää rintoja väkisin erilleen. Panosta siksi kaarituettomiin liiveihin tai kaaritukiliiveihin, joissa on edestä matalampi kaari.


Vinkkimme: LACE VISION

Kapeat rinnat, jotka ovat erityisen lähekkäin


Jos rintasi ovat hyvin kapeat ja lähekkäin ja etäisyys kainaloon on suurehko, saattaa kupin ulkosyrjään herkästi jäädä tyhjää tilaa etenkin kaaritukiliiveissä. Tähänkin on olemassa näppärä ratkaisu. Valitse liivit, joissa on istuva kuppi, mutta liian pieni ympärysmitta. Pidennä sitten liivien selkämystä liivinpidentäjällä, joka kiinnitetään liivien omiin kiinnityshakasiin. Näin suurennat liivien ympärysmittaa selästä ja kyljistä, mutta kuppi on oikeassa kohdassa. Ota kuitenkin huomioon, että liivinpidentäjää käytettäessä olkaimet ovat selästä enemmän erillään, joten valitse liivit, joiden olkaimet voi kiinnittää takaa yhteen tai joissa on no-slip-olkaimet.

Eri suuntiin osoittavat rinnat


Sivuille kurkottaville rinnoille sopivat erinomaisesti sivutuelliset liivit, koska ne auttavat keskittämään poven ja estävät rintoja liukumasta kainaloihin. Sivutuki tarkoittaa, että liiveissä on kupin reunassa vahvike, joka on usein toteutettu toppauksella.


Vinkkimme: LOVELY LACE kaarituilla tai SUMMER kaarituettomana.

Riippuvat rinnat


Riippurinnat saattavat kaivata vähän lisää kohotusta. Jos tarvitset apua painovoimaa vastaan, suosittelemme liivejä, joissa on ylimääräinen kohottava paneeli kupin alaosassa, jotta povi saa tukea altapäin.


Vinkkimme: QUEEN kaarituilla tao QUEEN ilman kaaritukia.

Ylöspäin osoittavat rinnat


Valitse täyskupilliset liivit, joissa on korkeampi dekoltee-alueen leikkaus. Matalampi leikkaus voi jättää nännipihan näkyville kupin reunan yläpuolelle. Älä valitse kuppia, jossa yläosa on vuoritonta pitsiä, jos et halua liivien tuntuvan läpikuultavilta.


Vinkkimme: CURLY ilman kaaritukia

Eri suuntiin osoittavat rinnat


Valitse kaaritukiliivit, joissa on mielellään sivutuet, sillä ne muotoilevat, tukevat ja keskittävät povea.


Vinkkimme: AMSTERDAM, FLAMES ja CURLY.

Erikokoiset rinnat


Liivit, joissa on topattu kuppi, peittävät toiseen kuppiin jäävän tyhjän tilan. Jos kokoero on vähäinen, joustava kuppi tai joustava yläosa ovat hyvä valinta. Elastinen materiaali tuo joustoa koon suhteen. Lue täältä lisävinkit liivien valintaan epäsymmetrisille rinnoille.


Vinkkimme: SHIMMER FROST tai STAR.

Vain alhaalta täyteläiset rinnat


Valitse napakat liivit ja topattu kuppi, joka kohottaa ja tukee alapuolelta. Jos et halua topattua kuppia, valitse malli, jossa kupin yläosa on elastinen ja mukautuu rinnan muotoon. Toppaamaton kuppi täysin jäykästä materiaalista rypistyy, jos rinta ei aivan täytä kupin yläosaa.


Vinkkimme: MEADOW DREAMS, tai COTTON SOFT kaarituilla.

Pyöreät, tasatäyteläiset rinnat


Jos tämä on rintatyyppisi, useimmat liivityypit sopivat sinulle. Jos haluat säilyttää rintojen pyöreän muodon, valitse liivit, joissa on muotoon puristettu, pyöreä kuppi.


Vinkkimme: SMOOTH LACY tai STAY FRESH

Leveät, matalat rinnat


Leveät ja matalat rinnat voivat tuottaa samat mittaustulokset kuin kapeat ja syvät rinnat. Matalat ja leveät rinnat vaativat kuitenkin muodoltaan pyöreämmän kupin. Vältä jäykästä materiaalista valmistettuja suipon mallisia kuppeja, jotta ei kävisi niin, ettei keskiosa täyty. Hyvä valinta ovat minimoivat liivit, joissa kuppi on leveämpi ja matalampi.


Vinkkimme: SMOOTHLY tai STAY FRESH.

Vetelät, pitkät ja kapeat rinnat


Jos rinnan muoto on hyvin irtonainen, voi tuntua mukavalta antaa povelle nostetta, jotta rinnan alunen ei joudu hautumaan kuumuudessa. Valitse kaaritukiliivit jäykällä kupin materiaalilla, sillä nämä kohottavat ja tukevat erityisen hyvin.


Vinkkimme: SMOOTH LACY, ROSE tai SUMMER. Jos et halua käyttää kaaritukiliivejä, suosittelemme mallia COTTON DOTS tai QUEEN, jotka ovat kaarituettomat, hyvin kohottavat mallimme.

VETELÄT, RASKAAT RINNAT
Huolehdi riittävän suuresta kuppikoosta, jotta povi ei tursua kupin reunan yli tai painu kainaloon. Kupin on ympäröitävä rinta kokonaan, eikä se saa painaa rintakudosta mistään kohtaa. Yksi kookaspovisten naisten tavallisimmista ”virheistä” on liian pienen kuppikoon valinta. Jos liivien yläpuolelle muodostuu pullistuma tai jos povi pursuilee ulos kumartuessasi, kuppi on yksinkertaisesti liian pieni. Valitse liivit, joissa on leveä selkäosa, kaarituet ja mieluusti leveät, pehmustetut olkaimet. Kaarituet kohottavat ja tukevat povea jakamalla sen painoa liivien muihin osiin. Valitse malli, jossa on lisäksi jäykkä kuppimateriaali.


Vinkkimme: AMSTERDAM ilman kaaritukia tai COTTON DOTS ilman kaaritukia. Jos suosit kaaritukia, suosittelemme mallia QUEEN kaarituilla.

Kookas ja täyteläinen povi


Jos povi on syvä ja täyteläinen ja reilusti eteen työntyvä, eivätkä liivit istu kunnolla, syynä on useimmiten liian matala kuppi. Jos käytät kaarituellisia liivejä, kaarten on rintojen välissä pysyttävä napakasti rintalastaa vasten; ne eivät saa jäädä rintakudoksen päälle. Siirry kokoa suurempaan kuppiin, ettei rinnoista muodostu ”limppua”. Jos haluat säilyttää luonnollisen profiilin, vältä minimoivia liivejä, jotka litistävät povea.


Vinkkimme: HAPPY DAYS kaarituilla tai HAPPY DAYS ilman kaaritukia.

Rinta puuttuu


Jos sinulla on vain yksi rinta, mutta haluat tukea toisen kunnolla, voit käyttää proteesiliivejä, joiden kupin sisäpuolelle on ommeltu taskut proteesille.


Vinkkimme: Proteesiliivit

Molemmat rinnat puuttuvat


Jos sinulla syystä tai toisesta ei ole rintoja, mutta haluat käyttää esimerkiksi proteeseja ja tarvitset siksi rintaliivit, suosittelemme proteesiliivejä, joiden kupeissa on taskut. Jos ompelet itse taskut tavallisiin liiveihin, lopputulos ei ole yhtä hyvä kuin käytettäessä kunnollisia proteesiliivejä, jotka on suunniteltu kestämään irtoproteesin paino.


Vinkkimme: Proteesiliivit

Rinnat, joissa on löysää ihoa


Jos rinnoissa on paljon löysää ihoa, valitse liivit, joissa on täyskuppi ja vahvistettu kupin reuna ylös asti. Täyskupissa leikkaus yltää korkeammalle ja koko rinta jää kupin sisään, joten sen reuna ei kaiherra ihoa epämukavasti. Varmista, ettei kuppikoko ole liian pieni. Useimmissa kaarituettomissa liiveissämme on erityisen korkea kupin leikkaus.


Vinkkimme: LOVELY LACE SUPPORT

Runsaasti hikoilevat rinnat


Jos hikoilet runsaasti, voivat etenkin topatut liivit tuntua kuumilta, mutta on muitakin vaihtoehtoja kuin liiveistä luopuminen. Ratkaisu on funktionaalinen materiaali, joka ohjaa kosteuden iholta tuntumatta märältä. Lue lisää artikkelista Apua! Liiveissä tulee hiki.


Vinkkimme: KEEP FRESH, STAY FRESH


Erityisen erottuvat nännit


Joillakin naisilla on tavallista erottuvammat nännit, jotka näkyvät vaatteiden ja liivien läpi. Jos haluat varmistua siitä, etteivät nännit näy kylmälläkään, käytä topattuja kuppeja tai itsekiinnittyviä silikonisia nännisuojia, joilla peität nännit.

Kapeat tai luisevat hartiat


Panosta takaa lähemmäs toisiaan sijoitettuihin olkaimiin, no-slip-olkaimiin tai multiway-olkaimiin, jotka voi ristiä tai kiinnittää yhteen selästä. Jos ylävartalosi on lyhyt tai rinnat ovat korkealla ja olkaimia on lyhennettävä enemmän kuin niiden lyhin säätö sallii, valitse liivit, joissa olkaimet voi selästä kiinnittää yhteen hakasella.


Vinkkimme: AMSTERDAM tai FLAMES


On tärkeä käyttää liivejä, joissa tunnet olosi mukavaksi. Jos olet epävarma siitä, mikä liivityyppi sopii parhaiten povellesi, ota yhteys asiakaspalveluumme, niin neuvomme kysymyksissä. Tavoitat meidät Facebookista tai Instagramista sekä sähköpostilla tai puhelimitse.

You may also like