Oikeilla alusvaatteilla parannat vaatteiden istuvuutta

8 Oct 2020 8:40 AM
Annica Svensson

Tiedätkö, mikä liivien väri näkyy vähiten valkoisten vaatteiden alta? Vastaus ei ole valkoinen, beige tai ruskea. Tällä kertaa tarkastelemme blogissa lähemmin alusvaatteiden vaikutusta päällysvaatteiden ulkonäköön.


Liiveillä paitsi tuetaan ja parannetaan mukavuutta, myös muovataan povea. Olet ehkä joskus ostanut liivit, jotka näyttävät sovituskopissa hyvältä, niissä on kaunista pitsiä, hemaiseva dekoltee, ne tuntuvat hyviltä päällä ja kohottavat oikeista kohdista. Sitten tulet kotiin ja puet neuleen liivien päälle, ja yhtäkkiä aiemmin ihanalta tuntuneet liivit eivät olekaan enää hyvät. Rinnan muoto on yhtäkkiä tötteröinen tai yhteenpainunut, tai se litistyy tai alkaa törröttää! Tai sitten aiemmin hyvin istuneen suosikkipaidan nappien välit ammottavat rumasti. Miten valitaan alusasuja, joissa vaatteet sekä näyttävät hyviltä että laskeutuvat kauniisti? Tässä ovat parhaat vinkkimme.


Vältä paidan napituksen rakoilu
Monen kookaspovisen naisen ikuisuusongelma on se, että paita kiristää rinnan kohdalta ja napinväleihin tulee näkyvät raot. Useimmat napitettavat paidat eivät anna periksi kuten neule. Tämä ongelma on ratkaistavissa minimoivilla liiveillä.

Kaaritueton Smoothly on minimoiva liivimalli, joka on täydellinen kauluspaidan alle.


Minimoivien liivien kupit tasoittavat povea ja jakavat sen suuremmalle alalle kupin perinteisiä liivejä matalamman ja leveämmän leikkauksen ansiosta.

Joy-kaaritukiliiveissä on topatut kupit, jotka estävät nännejä näkymästä neuleen alta.


”Taio pois” nännit
Jos sinua häiritsee nännien näkyminen vaatteiden alta, liivit topatuilla kupeilla estävät tämän tehokkaasti. Ne eivät lisää poven kokoa, sillä toppaus on yleensä hyvin ohut. on muotonsa säilyttävä ja antaa rinnalle kauniin muodon. Toppausta on sekä muotoon puristettuna että saumallisena. Jos taas suosit toppaamatonta kuppia, voit käyttää nännisuojia.

Nännisuojat ovat täydellinen ratkaisu, kun haluat estää nännien näkymisen etkä välitä topatuista kupeista.


Alusasut helteelle
Helteellä on ihanaa käyttää kevyempiä alusasuja hengittävästä materiaalista, niin ettei olo vaatteiden alla ole kuin saunassa. Luonnonmateriaalista kuten pellavasta, bambusta, puuvillasta, silkistä tai villasta valmistettujen päällysvaatteiden alle kannattaa pukea puuvillaiset alusvaatteet.

Broderie Anglaise on täydellinen kesäliivimalli, jonka toppaamaton puuvillakuppi antaa ihon hengittää.


Myös synteettiset funktionaaliset materiaalit, kuten Keep Fresh, sopivat hyvin hellesäähän. Ne on nimenomaan kehitetty hengittämään ja ohjaamaan kosteutta pois hikoillessa. Viileämpään säähän sopii topattu liivi.


”Luonnonmateriaalista kuten pellavasta, bambusta, puuvillasta, silkistä tai villasta valmistettujen vaatteiden alle kannattaa pukea puuvillaiset alusvaatteet”


Liivit ohuiden vaatteiden alla
Jos haluaa välttää liivien näkymisen ohuiden vaatteiden alta vaatteiden väristä riippumatta, kannattaa valita muotoon puristettu t-paitaliivi. Niiden kupeissa ei ole saumoja. Tässäkin tapauksessa tärkeää on käyttää oikeaa liivikokoa. Jos valitset muotoonpuristetut liivit väärässä kuppikoossa, liivit erottuvat puseron alta häiritsevästi.

Stay Fresh, toppaamaton liivi saumattomilla kupeilla, on erinomainen ohuiden vaatteiden alle.


Punaiset liivit valkoisen paidan alle
Tiedätkö, mikä liiviväri näkyy vähiten valkoisten vaatteiden alta? Omasta ihonväristä riippuen valkoiset liivit näkyvät herkästi yhtä selvästi vaatteiden alta kuin mustat. Jos puet valkoiset liivit, valitse malli, jossa on kaunista pitsiä tai brodeerausta, jolloin näkyminen ei ollenkaan haittaa.


”Punaiset liivit eivät näy valkoisen paidan alla.”


Jos sitä vastoin haluat, että liivit näkyvät mahdollisimman vähän valkoisen paidan alta, on viisainta investoida punaisiin liiveihin. Punaiset alusvaatteet aikaansaavat jonkinlaisen optisen illuusion ja ovat lähes näkymättömät. Myös joillakin vihreän sävyillä on sama vaikutus ihonväristä riippuen. Kokeile ensi kerralla, kun ostat uudet liivit. On toki hauskempaa saada alusvaatelokeroon vähän väriä kuin käyttää aina vain klassisia perusvärejä valkoista, beigeä, ruskeaa ja mustaa.

Punaiset alusvaatteet sopivat valkoisen alle. Kokeile itse.


Miten vältät vaatteiden sähköisyyden
Joissakin kauniisti laskeutuvissa tyköistuvissa leningeissä ja hameissa voi ongelmaksi koitua ärsyttävä ja häiritsevä liimautuminen sääriin staattisen sähkön vaikutuksesta. Tätä voi torjua käyttämällä ohutta alushametta vaatteiden alla. Jos jalassa on sukkahousut, voi staattinen sähkö kuitenkin olla myös alushameen ongelma. Pesussa käytetty huuhteluaine voi auttaa, tai voit kostuttaa kädet vedellä tai hieroa niihin käsivoidetta ja sitten pyyhkiä sukkahousujen pinnan käsillä.


Parhaat liivit syvään uurrettuihin asuihin
Jos käytät syvään uurrettuja yläosia, osta syvään uurretut liivit. Voit valita plunge-liivit, joissa on erityisen matala kaarituki juuri tätä tarkoitusta varten. Ole tarkkana, ettet osta liian pientä kuppikokoa, niin että rinta pursuaa ulos kupista. Työskenneltyäni vuosia liivien parissa olen nähnyt useiden naisten käyttävän liian pientä kuppikokoa, koska he uskovat poven näyttävän isommalta, kun se tursuaa kuppien välistä. Totuus on, ettei povi näytä suuremmalta, vaan liivit näyttävät liian pieniltä. Jos haluat saada isomman näköisen poven, valitse kunnon push-up-liivit omassa koossasi. Oikea koko on A ja O.


”Jos useamman vaatekerroksen käyttö tuntuu kuumalta, on olemassa viilentäviä aluspaitoja.”

Yksinkertainen perusaluspaita sopii syvään uurretun yläosan alle, jos et halua näyttää liikaa paljasta pintaa. Kuvassa on Cool Sensation.


Jos et halua näyttää liikaa paljasta pintaa, mutta haluat silti käyttää syvään uurrettua mekkoa tai toppia, käytä aluspaitaa liivien ja mekon välissä. Yksinkertainen perusaluspaita tepsii. Jos useamman vaatekerroksen käyttö tuntuu kuumalta, on olemassa aluspaitoja ihoa viilentävästä materiaalista, kuten patentoitu WinCool, jota käytämme Cool Sensation -aluspaidassa.


Liivit takaa syvään uurretulle yläosalle
Tämä on klassinen dilemma. Joissakin mekoissa on syvään uurrettu selkäosa, ja rakastat mekkoa, muttet haluaisi liivien ympärysnauhan näkyvän. Jotkut ratkaisevat tämän valitsemalla liivit värissä, joka on lähellä omaa ihonväriä. Toinen vaihtoehto on olla piittaamatta koko asiasta. Liivien käyttö on luonnollista ja useimmille naisille tarpeellista, mitä sitä kiertelemään. Jos povi on kookas, on useimmiten hankala olla ilman liivejä, ja voi olla vaikea löytää selkäosattomia liivejä, jotka tukevat povea.

Flames-liivit ovat kauniit joka suunnasta. Täydellinen esimerkki liiveistä, jotka saavat pilkistää uurroksesta.


Ehdotamme, että valitset liivit, joiden selkäosassa on kauniita pitsidetaljeita. On paljon alusasuja, jotka on suunniteltu näkymään. Tälle ilmiölle on englanniksi nimitys ”Underwear as Outerwear”. Tee liiveistä osa asukokonaisuutta.


Siisteimmät alusasut juhlamekon alle
Ei ole järkeä satsata upeaan juhlamekkoon, jos alusvaatteet eivät tue oikeista kohdista. Varmista, että liivit antavat kunnon tuen ja nosteen. On hyvä investoida kaaritukiliiveihin, jotta todella saat poven halutulle korkeudelle. Hyvin istuvissa liiveissä tunnet olosi automaattisesti varmemmaksi ja kauniimmaksi.

Kauniit ja istuvat Rose-pitsiliivit antavat erinomaisen tuen, nosteen ja muodon vaikkapa juhlamekon alla.


Älä yhdistä vasta ostettuun mekkoon ikivanhoja, kulahtaneita liivejä. Lupaan, että huomaat eron, kun käytät kauniita ja istuvia juhlaliivejä, joissa olo on ylellinen. Pukeutuminen alkaa alusvaatteista, ja vaikkei niitä näkyisi, ne huomataan.


Parempi istuvuus tyköistuvalle mekolle
Jos mekko on tyköistuvaa mallia ja haluat silottaa siluettia, on body erinomainen valinta. Bodyssa vältät liivien ympärysnauhan näkyvät reunat.


”Body on täydellinen, kun haluat sileän selän.”

Fantastic Flair on body ilman muokkaavaa vaikutusta. Täydellinen, kun haluat silottaa selkää.


Toisin kuin moni luulee, kaikki bodyt eivät ole voimakkaasti muokkaavia. Meillä on valikoimissa useita bodyja ilman muokkaavaa vaikutusta; useimmissa on edessä vahvikkeet ja ne silottavat, mutta eivät pienennä vyötärönmittaa. Jos toivot vahvasti muokkaavaa vaikutusta, on tarjolla puhtaasti shapewear-asuja. Pääasia on, että valitset vaatekappaleen, jossa viihdyt. Alusvaatteet ovat itseäsi varten.


Riippumatta siitä, muokkaako body vai ei, sillä on aina tasoittava vaikutus selkään tavallisiin liiveihin verrattuna. Siksi moni viihtyy body päällään ihonmyötäisen mekon tai neuleen alla.

Liivialuspaita yhdessä korkeiden alushousujen kanssa saa aikaan saman suojaisan tunteen ja tasoittavan vaikutuksen kuin body. Kuvassa on Lovely Lace -aluspaita.


Jos et pidä siitä, että asu on avattava haaroista mekkoa käyttäessäsi, on liivialuspaita korkeiden alushousujen kanssa hyvä vaihtoehto. Näin saat saman tasoittavan vaikutuksen kuin bodyssa. Tämä on myös vaihtoehto naisille, joilla on liian pitkä tai lyhyt vartalo, jotta body istuisi moitteettomasti. Useimmat bodyt noudattavat standardimittoja. On olemassa liivejä ja bodyja muotoon puristetuin kupein, joten valitsemalla sellaiset ohuen mekon alle vältät saumojen näkymisen.


Näin vältät olkainten näkymisen
Jos vaatteessa on painijanselkä, etkä halua liivien näkyvän, on tätä varten eri ratkaisuja. Osassa olkaimet saa irrotettua tai liitettyä ristiin. Toisissa on olkaimissa pieni haka, jolla ne voi kiinnittää yhteen selästä. Mahdollisuuksia on monia.

Confident-liiveissä olkaimet voi kiinnittää selästä yhteen.


Housut, joiden vyötärö kaihertaa ihoa
Kun istuu farkuissa, farkkujen joustamaton kaulus voi hiertää mahaa. Body suojaa hiertymiltä ja tasoittaa ja jakaa painetta. Bodyssa myös välttää painaumat, joita aiheutuu esimerkiksi sukkahousujen tiukasta resorista. Se myös vähentää muffinssiefektiä ylipäätään.

Bodyn käyttäjä välttyy liivien selkäosan reunoilta.


Parhaat alushousut tiukkojen housujen alle
Joissakin alushousuissa on paksummat lahkeensuun saumat, jotka voivat näkyä ohuissa housuissa. Valitse alushousut, joissa on laserleikattu lahkeensuu tai sirompi resori. Alushousuissa, joissa on pystysauma keskellä takana, leikkaus myötäilee takamuksen luonnollista muotoa. On myös alusasuja, jotka nostavat takapuolta vähän, kuten Diamond-housuliivimme.

Diamond-housuliivissä on vahvikkeet, jotka kohottavat takamusta ja muovaavat sitä kauniisti.


Alushousut, jotka menevät vyötäröltä makkaralle
Jos on hieman vatsamakkaroita, kuten useimmilla naisilla, on tavallista, että esimerkiksi hipster-malliset alushousut liukuvat makkaran alapuolelle ikävällä tavalla. Housut jalassa voi toki joskus estää alushousujen valumisen, mutta jotta sen välttää hame päällä, on viisainta käyttää korkeita alushousuja, jotka yltävät melkein napaan asti. Maxialushousuissa ja bokserialushousuissa on korkea vyötärö.

Navan yli yltävät alushousut pysyvät valumatta paikoillaan


Toinen vinkki valuvien alushousujen välttämiseksi käyttää bodya. Jos body on valmistettu sileästä materiaalista, vaatteet laskeutuvat sitä paitsi automaattisesti kauniimmin. Ne eivät takerru, vaan liukuvat vartalolla liikkuessasi.


Henkilökohtaista neuvontaa
Jos olet vähänkin epävarma, auttaa asiakaspalvelumme sinua löytämään oikeat alusvaatteet tarpeisiisi. He osaavat vastata kaikenlaisiin kysymyksiin – mikään kysymys ei ole liian iso tai pieni. Olemme täällä auttaaksemme sinua.

You may also like