Oikeiden liivien valinta rintaleikkauksen jälkeen

10 Sep 2021 8:09 am
Annica Svensson

Viisi vinkkiä sinulle, joka palaat rintojen suurennus- tai pienennysleikkauksen jälkeen normaalien rintaliivien käyttöön.


Rintaleikkauksen jälkeen, olipa kyseessä rintojen suurennus tai pienennys, on ensi alkuun käytettävä erityisiä kompressoivia liivejä. Tällaisia liivejä Miss Mary ei valmista, mutta kyseeseen tulee useampi erilainen liivityyppi operaatiosta riippuen, ja lääkärisi suosittelee itsellesi parhaiten sopivaa vaihtoehtoa. Menee melko kauan, ennen kuin voit palata normiliivien käyttäjäksi. Rinnat ovat turvoksissa pitkään leikkauksen jälkeen, ja niiden koko muuttuu turvotuksen laskiessa.


"Menee aikaa, ennen kuin voit palata normiliivien käyttäjäksi."

Jos rintojasi on suurennettu leikkauksella, sinun on asetettava liiveille aivan erilaiset vaatimukset kuin aiemmin. Kuvassa on Broderie Anglaise -liivit pehmeää puuvillaa, täydellistä mukavuutta pehmustetuin olkaimin kurvikkaalle kropalle.


Kun on aika palata tavallisten liivien käyttäjäksi, muutama asia on hyvä pitää mielessä uusia liivejä valitessasi.


Älä innostu ostamaan liikaa
Kun et enää tarvitse käytännöllisiä, mutta ankeita postoperatiivisia liivejä, voi olla kiusaus ostaa heti useampi pari kauniita liivejä. Älä kuitenkaan hassaa rahojasi alusvaatekaapin täyttöön uusilla liiveillä. Povesi koko elää edelleen melko pitkään, joten vasta ostetut kauniit liivisi saattavat pian osoittautua liian suuriksi. Valitse mieluummin 1 tai 2 uutta liiviparia, joita käytät, ja osta lisää vasta jonkin ajan kuluttua.


Löydä uusi kokosi
Ensimmäiseksi sinun on selvitettävä, mikä uusi liivikokosi on. Voit tehdä sen helposti seuraamalla oppaamme ohjeita. Tarvitset vain mittanauhan.


"Ensimmäiseksi sinun on selvitettävä, mikä uusi liivikokosi on."

Löydät uuden liivikokosi leikkauksen jälkeen koko-oppaamme avulla.


Kun sinulle on tehty rintojen suurennusleikkaus, joka kasvattaa kuppikokoasi useita kokoja, voi olla viisasta ostaa ensimmäiset liivit sellaiselta valmistajalta, jolla on vakiomallistossaan hyviä malleja kookkaammalle povelle. Kasvanut rinnanympärys asettaa enemmän vaatimuksia uusille liiveillesi kuin entinen rintakokosi. Vältä siroja braletteja, jotka eivät kohota tai tue.

Queen-liivit ovat esimerkki hyvän tuen antavasta ja kohottavasta kaarituettomasta liivimallista.


Tässä muutama yhteinen nimittäjä liiveille, jotka soveltuvat kookkaammalle ja raskaammalle povelle:
• Niissä on leveä selkä. Vartalon ympärysnauha pitää ensisijaisesti poven paikallaan, eivät kupit.
• Jäykkä (tai osittain jäykkä) kuppi antaa paremman tuen kuin kokonaan joustava kuppi.
• Leveämmät olkaimet keventävät hartioiden kuormitusta. Saatavana toppauksella tai ilman.
• Kaarituki tukee, kohottaa ja muotoilee povea. Huom. Odota lääkärin lupaa, ennen kuin aloitat kaaritukiliivien käytön.

Yllä olevan kuvan mukainen leveä selkämys antaa povelle paremman tuen kuin tavallinen selkäosa. Kuvan malli on Keep Fresh.


Jos sinulta on poistettu rinta tai molemmat rinnat ja haluat käyttää irtoproteesia, on olemassa proteesiliivejä. Proteesi laitetaan liivien sisäpuolelle ommeltuun taskuun. Tämä liivityyppi on mukava myös sinulle, jolta ei ole poistettu rintaa, sillä useimmat proteesiliivit ovat erityisen pehmeät ja miellyttävät päällä. Niissä on korkeampi leikkaus, joten koko rinta jää kupin sisään (niin että mahdollinen proteesi jää piiloon), eikä hankaavia saumoja ole. Valikoimassamme on kahdet kaarituettomat proteesiliivit, molemmat erityisen pehmeällä puuvillataskulla.

Kauniit Liv-proteesiliivit ovat sinulle, jolle ei rinnan poiston yhteydessä ole laitettu implanttia, vaan käytät irtoproteesia. Liv on kaaritueton, valmistettu erityisen pehmeästä puuvillamateriaalista ja sen sisäpuolella on puuvillatasku, johon proteesi sopii.


Valitse kaarituettomat liivit
Vaikka kaaritukiliivit antavat paremman tuen ja nosteen, niitä ei pitäisi käyttää arpeutumisen ollessa kesken. Kuuntele tarkkaan lääkärisi ohjeita siitä, miten pitkään juuri sinun tulee välttää niitä. Toipumisaika riippuu tehdystä leikkauksesta. Jos leikkaushaava on rinnan alla, kaarituki painaa suoraan haavakohtaa, jolloin arven muodostuminen voi häiriintyä ja arpi voi jäädä näkyvämmäksi. On monenlaisia kaarituettomia liivejä, joista voit valita itsellesi sopivat, jos olet tottunut aiemmin pelkkiin kaaritukiliiveihin.


"Odota lääkärin lupaa, ennen kuin palaat kaaritukiliiveihin."

Leikkauksen jälkeen suositellaan, että kaaritukiliivejä ei käytetä ennen kuin arpi on täysin parantunut. Kuvassa on kaaritueton Curly-liivi, jonka silkinpehmeä vuori on miellyttävä ihoa vasten.


Valitse joustava kuppi
Jos ostat liivit, joiden kuppi on elastista materiaalia, siinä on joustoa koon suhteen ja se mukautuu rinnan muotoon turvotuksen laskiessa. Valitse pehmeä materiaali, joka tuntuu miellyttävältä ja mukailee vartaloa, kuten puuvilla. Miss Maryltä löydät monia puuvillaliivejä, sillä puuvilla on suosikkimateriaalejamme.

Kaarituettomat Keep Fresh -liivit elastisella kupilla, jossa on joustovaraa. Saumaton kuppi on täydellinen herkkänänniselle.


Kovat nännit leikkauksen jälkeen
Nännit ovat usein kovat pitkän aikaa leikkauksen jälkeen. Käytä topattua kuppia tai nännisuojia, jos nännien erottuminen liivien läpi häiritsee sinua.

Nännisuojat ovat pelastus, jos haluaa estää nännejä erottumasta liivien läpi, mutta ei halua turvautua topattuihin liiveihin. Nännisuoja suojaa silloinkin, kun nännien iho on arka.


Epätavallista ei ole sekään, että nännien tuntoherkkyys vähenee tai lisääntyy leikkauksen jälkeen. Valitse pehmeästä materiaalista tehdyt liivit, jotka tuntuvat hyvältä. Vältä suoraan nännin kohdalla olevia saumoja, jos ne häiritsevät. Löydät sopivat kokeilemalla.

COOLING-t-paitaliivi on miellyttävää, elastista materiaalia ja täydellinen niin kauan, kun kaaritukiliivien käyttö on kielletty.


Muista, että vartalosi on yksilöllinen: valitse itsellesi parhain ratkaisu. Noudata aina lääkärisi antamia neuvoja. Jos haluat kysyä, mikä valikoimamme liiveistä olisi itsellesi sopivin, ota yhteys asiakaspalveluumme. He auttavat mieluusti. Tyhmiä tai liian yksinkertaisia kysymyksiä ei olekaan. Asiakaspalvelussamme työskentelee vain naisia, jotta asiakkailla on turvallinen olo ja he rohkenevat puhua itselleen intiimeistä asioista.