5 liikettä, jotka paljastavat, istuvatko liivit hyvin

24 Feb 2021 6:34 am
Annica Svensson

Mittanauha ja kokotaulukko ovat hyödyllisiä olemassa, mutta on helpompiakin tapoja tarkistaa, istuvatko liivit hyvin. Viisi liikettä paljastaa 30 sekunnissa, tarvitseeko sinun vaihtaa liivikokoa.


Kun katsoo kupin istuvuutta, on hyvä muistaa, että rinnat ovat harvoin täysin symmetriset. Usein niissä on kokoeroa. On aivan normaalia, että toinen kuppi on hieman turhan pieni tai suuri, mutta jos molemmat ovat liian suuret tai pienet, on aihetta vaihtaa kokoa. Et tarvitse mittanauhaa nähdäksesi, onko ylläsi väärä koko. Sinun tarvitsee vain tehdä muutama yksinkertainen liike.


Tapa 1: Kumarru eteenpäin
Seiso lattialla ja taivuta ylävartaloa eteenpäin niin, että muodostat (melko) suoran kulman. Katso rintoihin. Onko kupin ja rinnan välissä tyhjää, näetkö kupin sisään? Tällöin kuppi on liian suuri. Pidä sama ympärysmitta, mutta siirry yhtä kuppikokoa alemmas.

Ylävartalo pitäisi voida taivuttaa eteenpäin ja liikkua vapaasti ilman, että kupin ja rinnan väliin jää rako.


Tapa 2: Käy selinmakuulle
Jos liiveissä on topatut kupit, jotka säilyttävät muotonsa silloinkin kun et käytä niitä, voit testata käymistä selinmakuulle ja painaa kupin alaosaa. Onko molemmissa kupeissa tyhjää tilaa? Tällöin kuppi on liian suuri ja rinta liikkuu kupissa.


Tapa 3: Juokse paikallasi
Taivuta itseäsi eteenpäin, niin että vartalo on kulmassa, ja heiluta käsiä ja jalkoja kuin juoksisit, mutta pysy paikallasi lattialla. Liikuta käsivarsia eteen ja taakse, ylös ja alas, kuin olisit maratonilla. Pullahtaako rinta ulos kupeista? Tällöin kuppi on liian pieni. Pidä ympärysmitta, mutta siirry yksi kuppikoko ylöspäin.

Kun nostat käsivarsia, rinnan pitäisi pysyä kupeissa valumatta alas.


Tapa 4: Kädet ylös ja ojenna
Seiso lattialla ja kohota käsivarret ylöspäin ja ravista vähän kroppaa ja rintaa. Luisuuko rintakudos alas kupin ja nauhan alle? Tällöin ympärysmitta on liian suuri. Ratkaise ongelma siirtymällä pykälää pienempään ympärysmittaan. Huomaa, että jos kuppi itsessään istuu hyvin, on valittava yhtä kokoa suurempi kuppikoko, kun siirryt yhtä kokoa pienempään ympärysmittaan, jotta kupin volyymi säilyy ennallaan. Jos aiempi liivikoko esimerkiksi on 100D, siirryt kokoon 95E.


Tapa 5: Hartioiden rullaus
Istu alas rentona, käsivarret vartalon sivuilla. Nosta hartiat korviin ja rullaa ne sitten eteenpäin (tai taaksepäin) muutaman kerran. Putoavatko olkaimet? Kokeile kiristää niitä vähän. Jos ne edelleen valuvat, on malli sinulle väärä, ja olkaimet sijaitsevat liian kaukana toisistaan omaan vartaloosi nähden. Olkaimet eivät kerro väärästä liivikoosta, mutta niidenkin täytyy istua kunnolla, jotta saat liiveistä parhaan mahdollisen käyttömukavuuden ja tuen. Olkaimet eivät saa valua pitkin päivää. Jos saat helposti sormenpään olkapään ja olkaimen väliin, on kireys sopiva.

Jos olkaimet ovat liian löysällä, ne valuvat.


Tietenkin voit seurata muitakin merkkejä, jotka kertovat, miten liivit sopivat, mutta tämä on hyvä alku. Tämän jälkeen voit tehdä hienosäätöä, kunnes liivit istuvat kuin valettu. Lisää merkkejä opit tunnistamaan lukemalla aiemman artikkelimme Näin selvität, onko liivikokosi väärä. Ja kuten aina, asiakaspalvelumme vastaa mielellään kaikenlaisiin kysymyksiin ja on oppaanasi kokoviidakossa, jotta saat itsellesi juuri oikeanlaiset liivit.

€59.99
Kaarituellinen
€49.99
Kaarituellinen
€39.99
Kaarituettomat Liivit
€49.99
Kaarituettomat Liivit