Yhtenä päivänä liivit sopivat – ja seuraavana eivät | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Yhtenä päivänä liivit sopivat – ja seuraavana eivät

Ilmiö on miljoonille naisille tuttu, mutta moni ei puhu siitä: rintojen turvotus. Jos omien rintojesi koolla on taipumusta vaihdella, lue tästä vinkit liivien valintaan.

Rinnat ovat ihanat, mutta joskus myös hämmentävät. Jokin aika sitten kuulin ystävättäreltäni asiantuntijan hänelle tekemästä liivien sovituksesta. Hän meni kotiin tyytyväisenä täydellisesti istuvien liivien kanssa. Ne erosivat peräti kahdella kuppikoolla hänen yleensä käyttämistään. Ystävättäreni oli uskonut vanhojen liiviensä istuneen erinomaisesti, mutta kun hän kotiin tultuaan sovitti niitä uudelleen, hän huomasi niiden kuppikoon liian pieneksi. Ehkä hän ei ollut aiemmin vain kiinnittänyt huomiota asiaan? Viikkoa myöhemmin hän oli aikeissa pukea uudet liivit ylleen ja huomasi hämmästyksekseen, että kupit olivatkin liian suuret! Mitä oikein oli tekeillä?

Vastaus on, että hän kuuluu niihin lukuisiin naisiin, joiden rintojen koko vaihtelee kuukautiskierron vaiheesta riippuen. Hänelle ei ollut tullut mieleen ottaa mittoja kuukautisten aikaan ja muulloin. Hän oli vain ajatellut, että rinnat aristivat kuukautisten aikaan, mikä selittäisi liivien epämukavuuden.

”Rintojen koon vaihtelu on aivan normaalia”


Kaarituettomissa Queen-liiveissä on erinomainen tuki. Joustava kuppi sopii myös kokoaan vaihtaville rinnoille.

Rintojen koon vaihtelu kuukautiskierron mittaan on aivan normaalia. Sen aikaansaavat estrogeeni- ja progesteronihormonit, joita muodostuu munasarjoissa. Samat hormonit vaikuttavat rintojen koon vaihteluun myös raskauden aikana ja vaihdevuosi-iässä. Syitä voi olla muitakin, kuten nestettä elimistöön kerryttävät lääkkeet. Painon nousu tai putoaminen voi myös saada rinnat kasvamaan tai kutistumaan, yleensä kuitenkin hitaasti ajan mittaan. Vaikka rintojen koon vaihtelu on luonnollista, luonnollista on myös koon pysyminen aina samana. Kullakin naisella on yksilölliset rinnat.

Suosituimmassa liivimallissamme Lovely Lace kupin yläosa on pehmeää joustopitsiä, joka mukautuu vaihtuvaan kokoon.

Useimmille naisille riittää, että ostaa joustavin kupein varustetut liivit, sillä joustomateriaali mukautuu koon vaihteluun. Pehmustetuissa kupeissa sitä vastoin ei ole sijaa koon vaihtelulle rintojen kasvaessa. Joustokuppi ratkaisee ongelman. Kuppi voi olla kokonaan tai osittain joustomateriaalia; jälkimmäisessä tapauksessa kupin alaosa on jämäkkä ja yläosa joustava.

”Liian pienissä kupeissa kaarituet voivat nipistää herkkää rintakudosta”

Kaarituettomat Happy Hearts-liivit ovat tämän syksyn uusi tyyli elastisella kupin yläosalla ja jämäkällä kupin alaosalla.  Mallia on saatavilla myös kaarituellisena.

Jos kuulut niihin naisiin, jotka kokevat olonsa tukalaksi liiveissä tiettyinä päivinä, voi olla aihetta mitata kuppikoko ja verrata sitä omiin normaalimittoihisi. Jos ero on suuri, suosittelemme investointia kokoa suurempiin liiveihin. Näin erityisesti, jos olet mieltynyt kaarituellisiin liiveihin. Kaarituen pistäminen herkkään rintakudokseen voi olla painajaismaista, vaikka sitä tapahtuisikin vain muutaman päivän kuukaudessa. Yksinkin kerta on liikaa. Rintaliivien ei pitäisi koskaan tuntua epämiellyttäviltä.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.