Rintani ovat eri paria – miten löydän sopivat liivit? | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Rintani ovat eri paria – miten löydän sopivat liivit?

Keskenään erikokoiset rinnat ovat aivan luonnollinen asia. On tavallista, että vasemman ja oikean rinnan kokoero on ainakin yhden kuppikoon. Mitä pitäisi ottaa huomioon kokeillessa, mikä liivikoko on paras valinta?

Aivan kuten kasvojen eri puoliskot, myös rinnat ovat usein epäsymmetriset. Rintojen erikokoisuus tai -muotoisuus ei ole mikään häpeän aihe. Se on aivan normaalia. Voit ajatella rintoja sisaruksina, joilla on samoja geenejä, mutta jotka voivat silti olla eri näköiset.

”Rinnat ovat kuin sisarukset, joilla on samoja geenejä, mutta jotka voivat silti olla eri näköiset.”


Älä tuijota mittanauhaa, jos rintasi ovat huomattavan erilaiset keskenään. Rinnanympärys on viitteellinen, koska se kertoo rintojen keskiarvon. Oikea ympärysmitta löytyy kokeilemalla. Testaa myös eri liivimalleja. Peukalosääntö on valita kuppikoko suuremman rinnan mukaan, sillä se tarvitsee enemmän tukea.


Topattu kuppi antaa tukea ja piilottaa samalla poven epäsymmetrisyyden. Kuvassa Winter Dew.

Täystoppaus/contour-kupit
Jos rintojen kokoero on suurehko, on topattu kuppi erinomainen valinta. Kuppi on muotonsa pitävä, joten se säilyttää saman muodon päälle puettuna ja vaatekaapissa. Tällaisissa liiveissä ei huomaa, että pienempi rinta ei täytä tilaa, ja liivit antavat vaikutelman symmetrisyydestä. Täydelliset naisille, jotka eivät halua kokoeron näkyvän. Toppaus myös estää kuppia rypistymästä.
Muista: Topattu kuppi on aina täysin jäykkä, joten valitse suurempaan rintaan sopiva kuppikoko, joka ei purista rintakudosta.

Elastinen kuppi
Liivit, joissa on jäykkä alakuppi ja elastinen yläkuppi on toinen hyvä ratkaisu epäsymmetrisille rinnoille. Jäykkä alaosa antaa tukea ja kohottaa, ja yläosan elastinen materiaali joustaa ja mukautuu isompaan rintaan.
Muista: Älä valitse niin pientä kuppia, että suurempi rinta pursuaa yli yläreunan.

”Liivit jäykällä alakupilla ja elastisella yläkupilla tukevat hyvin ja joustavat koon suhteen.”


Kupin elastinen materiaali mukautuu poven muotoon. Kuvassa Lovely Lace.

Täytetyyny
Jos kokoero on todella huomattava, on olemassa täytetyynyjä, joita voi käyttää liivin kupissa tyhjän tilan täytteenä. Näin pienempikin rinta saa paremman tuen. Joissakin liivimalleissa kupeissa on taskut, joissa on litteä sisätyyny, jonka voi poistaa toisesta kupista.

Proteesiliivit
Kun rinnat ovat huomattavan eripariset ja käytät yleensä täytetyynyä, voi olla viisasta kokeilla proteesiliivejä. Proteesiliivit näyttävät tavallisilta rintaliiveiltä, mutta niissä on tasku kupin sisäpuolella. Tasku on ommeltu kestämään täytetyynyn paino.

Mitä kannattaa välttää
Vältä liivejä toppaamattomilla kupeilla täysin jäykästä materiaalista. Täysin jäykkä materiaali on joustamaton, eikä se mukaudu rinnan muotoon. Materiaali voi siksi rypistyä pienemmän rinnan kohdalta. Rypyt myös näkyvät vaatteiden läpi. 

Kannattaa pitää mielessä, että kaikki peukalösäännöt eivät päde kaikkien naisten kohdalla, sillä jokainen keho on erilainen. Kokeile siis kunnes löydät ratkaisun, joka sopii omiin tarpeisiisi.

 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.