Puetko liivit yllesi oikein? | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Puetko liivit yllesi oikein?

Se, miten puet liivit yllesi, vaikuttaa siihen, miltä ne tuntuvat ja miten ne istuvat loppupäivän. Kun suoritat pukiessa seuraavat vaiheet, liivit istuvat miellyttävästi.

Tavalliset takaa kiinnitettävät liivit voi pukea ylle kahdella tavalla. Suosituksemme on, ettei liivejä vedetä pään yli hakaset kiinni. Hakaset on ommeltu liiveihin syystä, ja ahtaaksi käy vetää liivejä pään yli etenkin, jos povi on kookkaampi. Osa liivimalleista on suunniteltu pään yli vedettäviksi, mutta ne ovat yleensä elastisia braletteja tai urheiluliivejä, joiden on tarkoitus istua tiukasti.

Tapa 1 – Pue liivit oikein päin

Aloita laittamalla kupit paikoilleen rintojen päälle. Pujota käsivarret olkainten läpi. Ota sitten ote molemmista päistä selkäosan hakasten kiinnittämiseksi. Tämä voi olla alkuun hankalaa, mutta harjoitus tekee mestarin. Jos sinulla kuitenkin on kipuja tai niveljäykkyyttä, selkään voi olla vaikea yltää. Silloin seuraava tapa on helpompi.Pujota käsivarret ensin ja kiinnitä hakaset sitten selästä.

Tapa 2 – Pue liivit takaperin

Pue liivit selkä etupuolella niin että kupit ovat selkäpuolella, jotta voit kiinnittää hakaset edessä rinnan alla. Kierrä liivit sitten oikein päin ja pujota käsivarret olkaimiin. Jos käytät kaaritukiliivejä, yritä olla pukematta liivejä ylösalaisin eli niin, että olkaimet ovat alaspäin. Tällöin joudut kääntämään ympärysosan, mikä kuluttaa kaaritukea.

Tapa 3 – Hakaset edessä

Jos liiveissä on hakaset edessä, puet liivit yllesi pujottamalla käsivarret olkainaukoista ja kiinnittämällä hakanen. Helpointa on sulkea hakaset alhaalta ylöspäin. Kiinnitys vaatii tarkkuutta, jos povi on suuri, eikä alimpia hakasia näe. Tässäkin harjoitus tekee mestarin. Useimmat kokevat edestä kiinnitettävät liivit käteviksi ja nopeiksi pukea, kun kiertoliikkeet jäävät pois. Syy siihen, ettei liivejä tehdä etukiinnityksellä sen enempää, on, että se estää säädöt leveyssuunnassa. Selästä kiinnitettävissä liiveissä on kolmen kohdan säätövara, mikä mahdollistaa liivien käytön vielä sittenkin, kun ne ovat iän myötä venyneet. Koska edestä kiinnitettävien liivien hakanen on rintojen välissä, kiinnityskohtaa ei voi leventää vaikuttamatta rintojen sijoittumiseen.


Näin korjaat istuvuuden puettuasi liivit.

VAIHE 1: Säädä olkaimet

Kun olet pukenut liivit päälle, tarkista, miten olkaimet istuvat ja miltä ne tuntuvat vartaloa vasten. Tarkista seuraavat:

  • Olkaimet eivät saa kaihertaa ihoa, mutta ne eivät myöskään saa valua, kun liikut.
  • Jos olkaimet ovat sopivan kireällä, saat sormenpään vaivatta hartian ja olkaimen väliin.
  • Levitä kädet. Litistääkö ympärysnauha rintakudosta poven alta? Silloin olkaimet ovat liian lyhyet (tai ympärysmitta on liian suuri.)
  • Jos olkaimet ovat liian löysällä, liivit eivät istu kunnolla etenkään, jos kupit ovat toppaamattomat.
  • Jos olkaimet ovat liian lyhyet tai pitkät, riisu liivit ja säädä niitä. Voit joutua tekemään tämän useamman kerran, ennen kuin pituus on juuri sopiva.


Säädä olkaimet aina niin, etteivät ne ole liian löysällä.

VAIHE 2: Kahmaise rinnat kuppeihin

Nyt on aika ohjata rinnat paikoilleen kupeissa. Tämä vaihe unohtuu usein, mutta sillä on valtava vaikutus liivien istuvuuteen ja siihen, miltä ne tuntuvat. Kahmaise oikealla kämmenellä vasemman kupin sisäpuolelta kainalon alta rintakudos kohti keskilinjaa ja ylöspäin. Tee sama toiselle puolelle, kahmaisten vasemmalla kädellä oikean kupin sisäpuolelta.

VAIHE 3: Taivuta eteenpäin

Suorista selkä ja taivuta ylävartaloa eteen. Tee käsivarsilla muutama uintiliike ja ravista rintaa hieman. Jos kahmaisu meni oikein, rinnan ei pitäisi enää siirtyä. Jos rinta pursuaa yli reunan, on kuppi liian pieni. Jos kuppiin jää tyhjää, kuppi on liian suuri.

 


Kun taivutat ylävartaloa eteenpäin, kupin ja rinnan väliin ei saisi jäädä tyhjää.

Tuntuvatko liivit sinusta vaivalloisilta, tai etkö ole vielä koskaan löytänyt hyvän tuntuisia liivejä? Tiedäthän, että Miss Mary tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa 7 päivänä viikossa puhelimen, sähköpostin tai chatin välityksellä. Mukavat asiakaspalvelijamme ovat asiantuntijoita liiviasioissa silloinkin, kun fyysistä kontaktia asiakkaaseen ei ole. Mikään kysymys ei ole liian suuri tai pieni.

 

 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.