Parhaat liivimallit matalille ja ulkoneville rinnoille | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Parhaat liivimallit matalille ja ulkoneville rinnoille

Samat liivit istuvat kahden naisen päällä eri tavalla, vaikka näillä olisi sama liivikoko. Istuvuus riippuu rinnan muodosta ja sijoittumisesta. Seuraavassa katsomme, mitkä liivimallit ovat parhaat ulkoneville ja toisaalta matalille rinnoille.

Mitä tarkoitetaan ulkonevilla tai matalilla rinnoilla? Matala rinta ei tarkoita pienempää kokoa. Rinnat voivat olla matalat, vaikka kuppikoko olisi C tai D. Matalille rinnoille tunnusomaista on leveä ”kanta”: ne ovat edestä katsoen leveämmät ja sivusta katsoen vähemmän ulkonevat. Suoraan edestä katsoen ne vievät ehkä suuremman alan rintakehästä. Keskeltä ne voivat olla kiinni toisissaan ja sivulla alkaa jo kainalosta.Matalilla rinnoilla on leveä kanta ja matalampi profiili. Sama tilavuus jakautuu suuremmalle alalle.

Ulkonevat rinnat ovat matalien vastakohta. Ne ulkonevat poispäin vartalosta, mutta edestä katsottuna niiden kanta on pienempi. Kanta vie vähemmän tilaa horisontaalisesti ja mahdollisesti pystysuunnassakin. Rinnat voivat sijaita lähekkäin tai erillään.Ulkonevien rintojen kanta on kapeampi. Sama tilavuus jakautuu pienemmälle alalle.

Parhaat liivit matalille rinnoille
Matalille rinnoille sopii parhaiten pyöreäkuppinen liivimalli. Minimoivat liivit ovat optimaaliset, sillä niissä on perinteisiä liivejä matalampi ja leveämpi kupin muoto.


JOY-liiveissä on täysin topattu kuppi, jossa mahdollinen tyhjä tila on huomaamaton. Täydelliset matalalle povelle.

Vältä liivejä, joissa on suipompi kupin malli, sillä tällaisen kupin keskelle voi jäädä tyhjää. Jos kuppi on topattu, ei kupin muodolla ole väliä, sillä toppaus ei rypisty vaan kätkee mahdollisen tyhjän tilan.

Jos sinulla on pienempi kuppikoko, A tai B, on rinnalla vähemmän mahdollisuuksia täyttää kuppi, koska kudostilavuus on pienempi. Mitä litteämpi tai pyöreämpi kupin muoto on, sen parempi.

Jos haluat toppaamattomat kupit, valitse liivit elastisilla kupeilla, jotka antavat enemmän anteeksi ja joustavat.


Minimoivat STAY FRESH -liivit pyöreällä, elastisella ja toppaamattomalla kupilla.

Jos rintasi ovat hyvin lähekkäin, vältä korkeita kaaritukia. Erilaisissa liivimalleissa on erikorkuiset kaaret, mutta kuppien tai kaarten välinen mitta on melkein aina vakio. Jos rinnat ovat hyvin lähekkäin, voivat kaaret painaa rintoja erilleen ikävän tuntuisesti. Jos tämä on tuttua, on parasta suosia kaaria, jotka ovat rintojen välistä matalammat, tai käyttää kaarituettomia malleja.


Jos povesi on matala, investoi pyöreäkuppisiin liiveihin. FLORAL SUN -liiveissä on pyöreä, toppaamaton ja tylliverhoiltu kuppi.

Matalarintaisille naisille suosittelemme muun muassa seuraavia malleja valikoimistamme: Stay FreshFloral SunJoyConfidentMeadow DreamsWinter DewShimmer Frost ja Keep Fresh. Vältä toppaamattomia malleja suipon mallisella kupilla.

Parhaat liivit ulkoneville rinnoille
Jos povi on ulkoneva, sekä pyöreä että suippo kupin malli käy, mutta ei kannata valita matalakuppista mallia. Joillakin brändeillä on ylipäänsä matalampi kupin muoto, joten kannattaa kokeilla, kunnes löydät brändin, johon olet tyytyväinen. Miss Maryllä kupin syvyys on useimmille sopiva normaali (jos kyseessä eivät ole minimoivat liivit).


Jos rinnat ovat ulkonevat, sekä pyöreä että suippo kupin malli käy. Kuvassa COTTON DOTS suipoilla kupeilla toppaamattomasta materiaalista.

Jos povesi on syvä ja kookas, on oikean kuppikoon valinta tärkeää. Pidä mielessä, että rinnan koko voi muuttua, vaikkei painosi muuttuisi. Siksi on hyvä ottaa tavaksi tarkistaa kuppikoko vuosittain. Liian pienen kuppikoon käyttö on hyvin tavallista suuripovisilla.


Jos kuppi on riittävän syvä, kaarituki lepää rintalastaa vasten, kuten kuvan FLORA-liiveissä.

Omien liivien liian pieni kuppikoko paljastuu siitä, jos kaarituki ei ole rintojen välissä vartaloa vasten. Jos kaaret erkanevat vartalosta, ovat kupit joko liian pienet tai liian matalat. Jos kuppi ei ole riittävän syvä (tai jos se on liian pieni), rinta litistyy ja muodostaa helposti yhtenäisen ”limpun”, etenkin jos liiveissä ei ole kaaritukia.

Sivutuelliset liivit ovat usein hyvät ulkoneville rinnoille (kunhan ne eivät ole minimoivaa mallia), koska niissä kupin sivussa on ylimääräinen toppaus, joka ohjaa poven eteenpäin. Täältä löydät sivutuelliset mallit.


Ulkonevalle povelle sopii mikä vain liivimalli, kunhan kuppi ei ole liian matala, mutta huolehdi siitä, ettei kuppikoko ole liian pieni!  Kuvassa ROSE.

Jos povesi on ulkoneva, mutta kuppikoko pienempi ja rinnan kanta kapea, voi kupin reunaosaan jäädä tyhjää tilaa, jota rintakudos ei riitä täyttämään. Valitse tällöin kaaritueton malli, jotta tätä ei huomaa. Täältä löydät kaarituettomat mallimme.

Minimoivat liivit antavat yleensä rinnalle pyöreän muodon, mutta ne voivat tuntua latistavan rintaa. Jos kuppikokosi on suuri ja sinusta tuntuu, että paidan napinvälit ammottavat, ovat minimoivat liivit täydellinen valinta, mutta muuten suosittelemme tavallisia liivejä, joiden kupit eivät ole niin matalat kuin minimoivissa liiveissä. Minimoivat liivimme löydät täältä.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.