Näin selvität, onko liivikokosi väärä | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Näin selvität, onko liivikokosi väärä

Monet naiset riisuvat ensimmäisenä kotiovesta sisään tultuaan liivit päältään. Pitäisikö liivien todella tuntua niin epämukavilta, että niitä ei halua pitää päällä? Ehdottomasti ei. Täydellisen istuvien liivien ei pitäisi koskaan tuntua epämukavilta. Tänään käymmekin läpi, miten liivien EI pidä istua ja miten ongelmat ovat ratkottavissa.

Jos päällä on väärä liivikoko, ei ole merkitystä, miten huolella ne on valmistettu; ne eivät ikinä istu tai tunnu hyvältä päällä. Oikein huonolla tuurilla väärä liivikoko voi paitsi tuntua pahalta, myös aiheuttaa hartia-, rinta- ja selkäkipuja. Tarkista liiviesi istuvuus pukemalla liivit päällesi ja tarkastelemalla itseäsi peilistä. Jos huomaat jonkin seuraavista merkeistä, muutokset ovat tarpeen, jotta liivit istuisivat kunnolla.

LIIAN SUUREN KUPPIKOON MERKIT

Kuppi rypistyy. Jos kuppi on toppaamaton, kupin materiaali saattaa rypistyä, jos koko on liian suuri. Jos rinnat ovat keskenään kovin erikokoiset, kangas tai pitsi voi jäädä löysäksi tai rypistyä pienemmän rinnan puolella, ja tämä on tietenkin täysin normaalia. Jos molempien kuppien materiaali rypistyy, kuppikoko on liian suuri. Säilytä nykyinen ympärysmitta, mutta siirry kuppikoossa yhtä pienempään.Rinta ei laskeudu kupin alaosaa vasten. Kupin alareunan, olipa siinä kaarituki tai tavallinen sauma, tulee myötäillä rinnan alapuolta. Kupin alaosaan ei saa jäädä tyhjää tilaa. Liivit saattavat jäädä näin väljiksi yleensä etenkin silloin, kun rinnat ovat pienet tai keskikokoiset eivätkä tarvitse erityisen paljon kohotusta. Rinnan on kuitenkin koosta ja muodosta riippumatta voitava levätä ja tukeutua kupin alareunaan. Jos liivit istuvat näin, on vaihdettava pienempään kuppikokoon.

LIIAN PIENEN KUPPIKOON MERKIT

Kupin yläreunan yläpuolelle muodostuu ”makkara”.
Jos rinta pursuaa kupin yläreunan yli niin, että muodostuu makkara tai hurtimmin sanottuna ”tuplatissi”, kuppi on liian pieni. Rinta ei saa tursuilla myöskään olkainten välistä tai kainalosta. Ongelma korjautuu, kun valitset riittävän monta kuppikokoa suuremman kupin. Jotkut naiset ajattelevat saavansa ”komeamman” dekolteen, kun rinta pursuaa liiveistä, mutta povi ei tällöin saa tarvitsemaansa tukea. Sitä paitsi liivien ahtaus on ilmeistä, kun päällä on tiukka paita, joka paljastaa ääriviivat. Liivin ja dekolteen yhtymäkohdan pitäisi olla sileä.


Kuppi ei ympäröi koko rintaa. Kaarituki (tai kaarituettomissa liiveissä kupin reuna) ei saa painaa rintakudosta sivulta, alta tai keskeltä. Koko rinnan pitää mahtua kuppiin. Rintakudosta puristavat tai nipistävät kaarituet tuntuvat hyvin epämukavilta. Siirry yhtä tai kahta kokoa isompaan kuppikokoon, kunnes koko rinta mahtuu kuppiin.


Kaarituet eivät erota rintoja. Jos käytät kaaritukiliivejä ja kaarituki ei erota rintoja vaan asettuu niiden päälle, kuppi on liian pieni tai matala. Rinnat painuvat keskeltä yhteen ja työntävät liivit irti vartalosta. Kaaritukien tulee aina erottaa rinnat ja istua napakasti rintalastaa vasten. Näin aikaansaadaan optimaalinen tuki. Kaarituilla ei ole mitään virkaa, jos ne vain lepäävät rinnan päällä. Kokeile suurempaa kuppikokoa.

LIIAN SUUREN YMPÄRYSMITAN MERKIT

Selkämys hilautuu ylöspäin. Jos liivien selkämys hilautuu ylöspäin eikä pysy suorassa linjassa, ympärysmitta on liian suuri ja olet lyhentänyt olkaimia liikaa, jolloin poven kohottaminen jää niiden tehtäväksi. Tarkoitus on, että selkämys vastaisi pääosin liivien antamasta tuesta. Tarkastele profiiliasi ja nosta käsivartta. Tarkista, että liivit pysyvät päällä suorana. Ympärysnauha ei saa olla selästä korkeammalla kuin se on poven alla.

Rinta valuu kupin alapuolelta. Jos kuppi nousee ylöspäin, kun ojennat käsivarret ylös, niin että rinta alkaa livetä ulos kupista, on liivien ympärysmitta liian suuri. Rintojen ei pidä mahtua karkaamaan liiveistä ylös, alas tai sivulle kainaloon. Ajattele kuppia lukittuna kammiona ja ympärysmittaa lukkona. Jos kuppi istuu hyvin, ongelma ratkeaa siirtymällä askelta pienempään ympärysmittaan ja samalla yhtä kirjainta suurempaan kuppikokoon, esimerkiksi koosta 80C kokoon 75D. Lue lisää kupin ja ympärysmitan suhteesta ja siitä, miten siirryt koosta toiseen.
 

LIIAN TIUKAN YMPÄRYSMITAN MERKIT

Liivien selkämys hiertää ja puristaa. Jos liivit tuntuvat pahalta ja kaihertavat sivulta, selästä tai rintojen alta, on ympärysmitta liian tiukka. Ei saa olla vaikeaa vetää syvään henkeä. Liivit eivät ole kidutusväline. Selkänauhan tulee istua napakasti, mutta se ei saa tuntua ikävältä. Kokeile vetää selkänauhaa selästä sormella: ympärysmitta on sopiva, jos pystyt helposti vetämään sitä 5 cm vartalosta. Aivan kuten aiemmassa esimerkissä, siirry yhtä tai useampaa kokoa suurempaan ympärysmittaan. Joka kerta kun ympärysmitta kasvaa pykälän, on kuppikoossa siirryttävä pykälä alaspäin. 

LIIAN PITKIKSI SÄÄDETTYJEN OLKAINTEN MERKIT

Olkaimet valuvat. Olkainten valuminen aiheuttaa päänvaivaa monille naisille. Tämä johtuu melkein aina siitä, että joko olkaimia ei ole säädetty riittävän tiukalle tai ne ovat menettäneet elastisuutensa. Säädä olkaimet joka aamu. Jos ne tuntuvat löystyvän kiristämisen jälkeen heti uudestaan, on aika hankkia uudet liivit.

Jos olkaimet ovat liian löysät, ne valuvat väistämättä. Tällöin kuppi ei enää istu tiiviisti rintaa vasten vaan voi rypistyä ja vaikuttaa liian suurelta. Kokeile siksi olkainten kiristämistä ennen kuppikoon vaihtamista. Jos hartiasi ovat hyvin kapeat tai luisut, voivat olkaimet valua kiristettyinäkin. Tämän voi estää käyttämällä liivimalleja, joissa on selästä lähekkäin ommellut no-slip-olkaimet.
 

LIIAN KIREÄLLE SÄÄDETTYJEN OLKAINTEN MERKIT


Selkämys hilautuu ylöspäin.
Jos selkämys hilautuu ylös, olet lyhentänyt olkaimia liikaa ja ympärysmitta on liian suuri. Peukalosääntö on, että sopivan kireiden olkainten ja olkapään väliin saa helposti sormen tai kaksi.


Olkaimet kaihertavat hartioihin kuoppaa. Monelle kookaspoviselle naiselle olkaimet ovat vitsaus: ne hiertävät ja jättävät hartioihin kuopat, jotka eivät lähde pois, vaikka riisut liivit yltäsi. Ongelma on, että käyttäjä uskoo olkainten vastaavan poven tukemisesta, ja siksi ne säädetään todella lyhyiksi sen sijaan, että käytettäisiin liivejä, jotka istuvat selän ympäriltä napakammin. Olkainten pitäisi vastata vain noin 20 prosentista liivien antamasta tuesta, vaikka kuppikoko olisi suurikin. Liivien ympärysnauhan pitäisi vastata tuesta 80-prosenttisesti. Siksi on tärkeää, että liivit istuvat kunnolla kauttaaltaan.

Toivomme, että näistä yksinkertaisista vinkeistä on apua, niin että tunnistat, mitä on tehtävä, jotta saat kunnolla istuvat liivit. Jos jokin asia jäi askarruttamaan mieltäsi, ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostilla, niin he auttavat.

 


 

Kommentit

Lisa kusters

Super goed uitleg

Marcia graves

good advise

Marja Lumio, Frayne

Kiitos täydellisestä kokotaulukosta. on vaikeaa löytää rintaleikkauksen ( syöpä ) seurauksena oikeita liivejä. säästän rahaa ja sitten otan yhteyttä edestä kiinni laitettavista malleista. kuulemisiin

Leonie Marshall

Interesting I usually get fitted when purchasing a new bra, but didn’t realise all these details were so important.. certainly food for thought.

Breauna

This short, short article gave me more information about how a bra should fit, and more importantly, how to fix the issue. Thank you so much.

Sally Marie

Good, easy to understand explanations.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.