Niksit kaikkiin liiviongelmiin | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Niksit kaikkiin liiviongelmiin

Onko sinun vaikea löytää hyviltä tuntuvia liivejä, tai tuntuuko sinusta, että kaikki kokeilemasi liivit puristavat tai istuvat huonosti? Älä huoli. Kysymys- ja vastauspalstaltamme ja ratkaisuoppaastamme löydät vastaukset useimpiin kysymyksiin.

 

Olkaimet valuvat koko ajan.
Jos ne valuvat siksi, että materiaali on venynyt ja menettänyt elastisuutensa, on aika ostaa uudet liivit. Jos olkapääsi ovat kapeat tai kaltevat ja olet lyhentänyt olkaimet sopiviksi ja ne valuvat silti, tarvitset liivit, joiden olkainten kiinnitys on selässä lähekkäin eli niin sanotut no-slip-olkaimet. Yritä välttää balconette-malleja, joissa olkainten kiinnitys on yleensä kaukana toisistaan.

Olkaimet hiertävät hartioita tai jättävät jäljen.
Olkaimet ovat liian kireällä. Säädä olkaimet siten, että saat helposti sormen olkaimen ja olkapään väliin. 80 % liivien tuesta on peräisin vartaloa ympäröivästä tukinauhasta.

Liivit liukuvat ylös, kun nostan käsivarret ylöspäin.
Liivien ympärysmitta on sinulle liian suuri. Jos olet ostanut oikeankokoiset liivit eikä painosi ole muuttunut, liivit ovat luultavasti venyneet käytössä.

Liivit hiertävät selästä.
Jos liivit ovat niin kireät, että ne kiristävät tai jättävät jäljen, liivien ympärysmitta ovat sinulle liian pieni. Kokeile yhtä kokoa suurempia liivejä. Jos sinulla on oikea koko ja liivit muodostavat silti ei-toivottuja pullistumia, investoi liiveihin, joissa on leveämpi selkämys.

Liivit puristavat poven alta.
Ks. edellinen vastaus. Ympärysmitta on liian pieni.

Kaarituki painaa rintalastaa.
Luultavasti liiveissä on väärä kuppikoko tai liivit ovat liian kireät ympärysmitaltaan. Kaarituki ei koskaan saa painaa tai puristaa. Jos koko on oikea, kokeile toista mallia, jossa kaarituet eivät tule yhtä korkealle tai jossa ne kohtaavat eri kulmassa.

Kaarituet puristavat rintaa sivulta.
Kuppikoko on liian pieni tai rintasi on leveä. Kokeile suurempaa kuppikokoa, ja jos kuppi jää vajaaksi, kokeile minimoivia liivejä, joissa on tavallista leveämmät ja matalammat kupit.

Liivit eivät asetu kehoa vasten rintojen välissä, vaan jäävät ”ilmaan”.
Tämä johtuu yleensä siitä, että liivien ympärysmitta on liian suuri tai kupit eivät ole riittävän syvät, mikä saa ympärysnauhan työntymään irti kehosta. Jos käytössä ovat kaaritukiliivit, kaaritukien tulee olla kehoa vasten ja erottaa rinnat.

Toinen kuppi peittää enemmän rintaa ja yltää korkeammalle kuin toinen, vaikka olkaimet on säädetty identtisesti molemmin puolin.
Toisen rintasi tilavuus on pienempi, mikä on hyvin yleistä. Pienempi rinta ei täytä kuppia kunnolla. Joskus kokoeroa ei huomaa peilistä. Kokeile täytetyynyn lisäämistä siihen kuppiin, joka nousee korkeammalle.

Rinnat muodostavat yhtenäisen ”limpun” liiveissä.
Liiveissä on todennäköisesti sinun vartalollesi liian matalat tai pienet kupit. ”Limppuefekti” tai niin kutsuttu ”uniboob” muodostuu herkemmin kaarituettomissa liiveissä, sillä monet kaaritukiliivit erottavat poven. Kokeile kaarituellisia liivejä. Jos kuppikokosi on hyvin suuri, kokeile liivejä, joiden kupeissa on saumat muotoonpuristetun kupin sijaan.

Rintaliivien kanssa muodostuu ”kaksoisrinta”.
Jos sulosi pursuavat kupin yläreunan yli muodostaen ”bonusrinnat”, kuppikoko on sinulle liian pieni.

Rinta pullahtaa ulos liiveistä, kun kumarrun eteenpäin.
Kuppikoko on liian suuri. Kokeile liivejä samalla ympärysmitalla, mutta pienemmällä kupilla.

Rinta roikkuu, vaikka rintaliivit ovat oikean kokoiset.
Jos rintasi riippuvat enemmän kuin haluaisit rintaliivit päällä, liivisi ovat luultavasti tulleet käyttöikänsä päähän ja venyneet, tai et ole valinnut riittävän tukevaa liivimallia. Liiveissä on eroja. Panosta sellaisiin liiveihin, joissa on ylimääräinen kohottava tuki kupin alaosassa, tukeva malli jäykällä kuppimateriaalilla tai ainakin jäykät kupin alaosat, ja leveä selkämys, joka istuu napakasti.

Rinnat ovat eri kokoiset.
Osta liivit suuremman rinnan koon mukaan ja kokeile täytetyynyä siihen kuppiin, joka jää vajaaksi. Jos et halua käyttää täytetyynyä, kokeile niin kutsuttuja contour-liivejä. Niissä on kokonaan topatut, muotoonpuristetut kupit, joissa on selkeä, pyöreä muoto ja jotka piilottavat sen, että toinen rinta ei aivan täytä kuppia.

Nännit jäävät liivien reunan yläpuolelle.
Jos kuppikoko on oikea, mutta nänni pilkistää silti, liiveissä on vartalollesi liian matala leikkaus. Vaihda liiveihin, joissa on kokokuppi.

Kuppi on rypyssä.
Kuppikoko on liian suuri. Jos se on rypyssä yläosasta, voi olla, että rinnan muoto ei vastaa kupin muotoa. Useimpien naisten luonnolliset rinnat eivät ole yhtä täyteläiset ja kiinteät yläosasta kuin alempaa. Kokeile siinä tapauksessa liivejä, joissa on joustomateriaali kupin yläosassa.

Hikoilen rintaliiveissä.
Investoi kuppeihin, joiden valmistusmateriaali on funktionaalinen (esimerkiksi Keep Fresh tai Spacer). Se antaa ihon hengittää eikä sido kosteutta. Luonnonkuidut kuten puuvilla antavat ihon hengittää, mutta ne sitovat kosteutta ja voivat siksi tuntua märiltä.

Ostin täsmälleen samanlaiset liivit samassa koossa kuin entiset, mutta uudet liivit ovat liian kireät.
Vanhat liivisi ovat venyneet käytössä eivätkä enää edusta sitä kokoa, joka niihin on merkitty. Ehkä painosi on hieman noussut ja liivit ovat mukautuneet siihen. Useimmissa liiveissä on elastinen selkämys ja joissakin on myös elastiset kupit.

Saumat hiertävät nännejäni.
Kokeile muotoonpuristettuja liivejä. Jos saumalliset kupit kuitenkin ovat mieleesi, kokeile liivejä, joissa on kääntöommeltu vuori, niin ettei nänni ole saumaa vasten. Toinen vaihtoehto on täysin topattu kuppi.

Kommentit

Inge Jahn

Ich habe ein Körbchen "I", Unterbrustumfang 110 und finde in dieser Größe keinen BH für T-Shirts, also ohne Naht im Körbchen. Können Sie mir helfen? LG Inge Jahn

Mervi Mähönen

Mitkään liivit ei sovi, kun niin iso vatsa ?

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.