Näin teet lopun olkainten valumisesta | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Näin teet lopun olkainten valumisesta

Valuvatko liiviesi olkaimet päivän mittaan? Lue tästä ohjeemme olkainten pitämiseksi paikallaan kapeimmilla ja luisuimmillakin hartioilla.

Tiesitkö, että olkainten osuus liivien tuesta on noin 20 prosenttia? Tämä tarkoittaa, että olkaimet ovat yksi komponentti liivien tuessa, mutta eivät tärkein. Olkainten roolia voi verrata nauhojen rooliin kengissä. Kenkien on oltava oikeaa kokoa ja istuttava hyvin, mutta nauhoilla estetään jalkaa luiskahtamasta ulos kengästä. Olkainten tehtävä ei ole nostaa povea, vaan kuppien ja vartalon ympärysnauhan. Olkainten ensisijainen tehtävä toimia kuppien tukiparina.

Jos olkapäihin tuppaa jäämään kuopat olkaimista, tämä johtuu usein siitä, että ympärysmitta on liian suuri ja samalla olkaimet liian kireällä. Tämä on yleistä etenkin kookaspovisilla naisilla. 


Olkaimet eivät saa olla niin tiukalla, että niistä jää kuopat.

Yhtä tavallista kuin liian kireälle säädetyt olkaimet ovat niiden vastakohta, liian löysät olkaimet. Niistä aiheutuu valumista ja niitä pitää vähän väliä korjata. Seuraavassa vinkkimme mahdollisimman hyvään käyttökokemukseen.

Tarkista olkaimet päivittäin
Ylivoimaisesti tavallisin syy olkainten valumiseen on, ettei niitä säädetä säännöllisesti. Olkaimet on säädettävä joka päivä. Mitä enemmän käytetyt liivit, sitä suurempi on riski, että olkaimet ovat venyneet ja pidentyvät omia aikojaan päivän mittaan. Jos omistat tällaiset liivit, ovat niiden parhaat päivät valitettavasti jo takana ja on vaihdon aika.Joissakin liiveissä, kuten ROSEssa, on etupuolelta säädettävät olkaimet.

Etupuolelta säädettävät olkaimet
Jos sinun on hankala säätää olkaimia oikean mittaiseksi, on olemassa olkaimia, joiden säädöt tehdään etu- eikä selkäpuolelta. Niitä on helppo säätää päivän mittaan ja näin säästyy liivien riisumiselta pituussäätöä varten.

Liivit no-slip-olkaimilla
Olkaimet ovat eri liivimalleissa eri etäisyydellä toisistaan. Joissakin malleissa on no-slip-olkaimet, jotka on suunniteltu valumattomiksi ompelemalla ne selästä lähemmäs toisiaan.

”Olkainten välinen etäisyys vaihtelee liivimallista toiseen. No-slip-olkaimet sijaitsevat lähempänä toisiaan kuin muut.”


FLAMES-liiveissä on no-slip-olkaimet, jotka ovat selästä lähempänä toisiaan ja näin vähentävät valumisriskiä.

Kiinnitä olkaimet yhteen selästä
Joissakin liiveissä on irrotettavat olkaimet, jotka voi yksinkertaisesti irrottaa ja kiinnittää sitten ristiin selästä, ja joissakin on pikku hakanen ja rengas, jolla olkaimet voi kiinnittää selästä yhteen. Kun olkaimet on kiinnitetty yhteen tai ristitty selästä, ne eivät voi valua.

Älä käytä pidennyskappaletta
Jos paino on noussut ja liivien ympärysmitta on alkanut puristaa, moni jatkaa selkäosaa liivinpidentäjällä. Se on ylimääräinen materiaalinpätkä, joka kiinnitetään liivien liitoskohtaan niin, että ympärysmitta kasvaa. Jos ongelmana on olkainten valuminen, suosittelemme käyttämään liivinpidentäjää vain uusien tai vastapestyjen liivien kanssa ennen niiden venymistä tai painon noustessa tilapäisesti esimerkiksi raskauden aikana, kun et voi tai halua ostaa uutta liivivalikoimaa. Kun liivinpidentäjää käyttää, nimenomaan olkainten välinen etäisyys kasvaa, koska pidennyskappale sijoittuu selkään liitoskohtaan.

Käytä sisintä hakasta
Valuvatko olkaimet silloinkin, kun käytät no-slip-olkaimilla varustettuja liivejä? Osta ympärysmitaltaan yhtä kokoa suuremmat liivit ja käytä alusta asti sisintä hakasta. Näin olkaimet sijoittuvat entistä lähemmäs toisiaan. Yleensä suosittelemme käyttämään uusissa liiveissä alkuun ulointa hakasta, mutta jokaiseen sääntöön on poikkeus, ja tämä syy kuuluu niihin.

”Kapeat olkaimet ovat isommissa kuppikoissa vähän leveämmät.”

Käytä jousto-olkaimia
Joissakin liiveissä on täysin joustamattomat olkaimet, mikä johtaa siihen, että olkaimia on säädettävä usein, jotta ne eivät istu liian tiukalla, ja jäykissä olkaimissa on vaikea esimerkiksi nostaa käsivarsia ilman että liivit hiertävät tai kiristävät. Käytä siksi aina olkaimia, joissa on joustavaa materiaalia. Olkaimen ei tarvitse olla elastinen koko mitaltaan, mutta osan olkaimesta täytyy olla. Esimerkiksi topatuissa comfort-olkaimissamme olkapäätä vasten tuleva leveä osa on täysin joustamaton, mutta selässä lapaluun päällä olkain on kapea ja sieltä pituutta voi säätää.Leveät, pehmustetut comfort-olkaimet ovat jäykät pehmustetulta osuudelta, mutta takana on kapea ja joustava osa, josta pituutta voi säätää.

Jos olet lyhyt tai rintasi on hyvin korkealla, voi leveä ja pehmustettu osa joissakin tapauksissa olla liian pitkä, jolloin säätövara ei riitä vastaamaan lyhennystarvetta. Pehmustetut olkaimet ovat mukavat käytössä ja onnistunut valinta useimmille naisille, mutta haittapuolena niissä on fyysinen rajoite säätövaralle. Jos olet jo lyhentänyt olkaimia niin paljon kuin on mahdollista ja olkain on edelleen liian pitkä ja valuu hartioilta, suosittelemme valitsemaan jotkin niistä malleista, joissa ei ole leveitä, pehmustettuja olkaimia. Valitse liivit tavallisilla kapeammilla olkaimilla.

Jos kuppikokosi on suuri, muista, että monissa malleissa kapeat olkaimet ovat suurissa koissa vähän leveämmät. Lukemalla tuotekuvauksen saat tietää, vaihteleeko olkaimen leveys koon mukaan.

Jos olet epävarma, mitkä liivit tai mikä koko sopivat parhaiten omiin tarpeisiisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Olemme täällä sinua varten ja autamme liivivalinnassa, jos tunnet olevasi eksyksissä. Mikään kysymys tai pohdinta ei ole niin suuri tai pieni, ettei sen tiimoilta voisi olla yhteydessä meihin.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.