MITÄ EROA ON T-PAITALIIVEILLÄ, MUOTOONPURISTETUILLA KUPEILLA JA CONTOUR-LIIVEILLÄ? | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

MITÄ EROA ON T-PAITALIIVEILLÄ, MUOTOONPURISTETUILLA KUPEILLA JA CONTOUR-LIIVEILLÄ?

T-paitaliivit ovat alusvaatevalikoiman ehdoton perustuote, ja ne ovat myös pidetyimpiä liivityyppejä. Mutta mitä T-paitaliiveillä oikeastaan tarkoitetaan? Entä onko contour-liiveillä, muotoonpuristetuilla liiveillä ja T-paitaliiveillä jotain eroa? Teemme selkoa käsitteistä.

 

MUOTOONPURISTETUT LIIVIT
Kun liiveissä on muotoonpuristetut kupit, niiden kuppi on sileä ja saumaton, yhdestä kangaskappaleesta valmistettu. Muotoonpuristaminen tapahtuu lämpökäsittelemällä kangasta metallista muottia vasten, mikä saa materiaaliin rinnan muodon ilman saumojen ompelua. Jokaista kuppikokoa varten on erikseen vasemman ja oikean rinnan muotti. Muokatusta kankaasta tulee muotonsa pitävä, eikä se enää palaa alkuperäiseen muotoonsa. 

”Muotoonpuristettu kuppi valmistetaan yhdestä kappaleesta ilman saumoja”

Tavallisimmin muotoonpuristetuissa kupeissa on ohut, muutaman millin paksuinen toppaus, mutta on myös toppaamattomia ja vuoraamattomia kuppeja. Yllä olevassa kuvassa on muotoonpuristetut Smoothly-liivit, joissa on toppaamaton kuppi ilman kaaritukia.

Muotoonpuristetun kupin etuna on, että se takaa pyöreän muodon. Muotoonpuristetulla kupilla on kuitenkin joitakin rajoituksia: sitä ei voi valmistaa erityisen suurissa kuppikoissa, koska yhtä kangaskappaletta ei voi muovata rajattomasti. Lue lisää muotoonpuristetuista kupeista aiemmasta artikkelista Valitako muotoonpuristetut vai saumalliset kupit.

 

T-PAITALIIVIT
T-paitaliiveissäkin on sileät, saumattomat kupit. Nimi tulee siitä, että liivejä oli tarkoitus voida käyttää valkoisen T-paidan alla ilman, että kupin saumat tai rakenne näkyivät läpi. Nämä liivit ovat täydelliset tiukkojen ja ohuiden vaatteiden alla. Alla olevassa kuvassa on muotoonpuristetut Keep Fresh -T-paitaliivit toppaamattomalla kupilla.

 ”T-paitaliiveissä on sileät, muotoonpuristetut kupit toppauksella tai ilman”

T-paitaliivejä on olemassa kaarituilla ja ilman, ja kupeissa voi olla erilaisia täytteitä. Ne voivat olla mitä tahansa vuoraamattomasta kupista täysin topattuun tai tyynylliseen push-up-malliin. T-paitaliiveissä voi olla peittävä täyskuppi tai matalampi ja edestä syvempään uurrettu leikkaus. Yhteisenä tekijänä kaikissa T-paitaliiveissä on muotoonpuristettu kuppi.

 

CONTOUR-LIIVIT
Contour-liiveistä on alkanut kuulla puhuttavan enemmän viime vuosina. Contour-liivit itsessään eivät ole mitään uutta, vaan ne on keksitty vuosia sitten. Contour-liiveissä on täysin topattu kuppi, joka on melkein aina muotoonpuristettu (joskus kupissa voi olla hienovaraiset, litteät saumat, joilla parannetaan tukea) ja niissä on useimmiten kaarituet. Kun päällä on contour-liivit, ne antavat muodon povelle, eikä povi liiveille.

”Contour-liiveissä on aina täysin topattu kuppi”

Usein suurempaa kuppikokoa käyttävät naiset haluavat välttää contour-liivejä siksi, että he uskovat toppauksen kasvattavan rintoja ja saavan poven näyttämään suuremmalta. Mutta contour-liivit on suunniteltu antamaan povelle pyöreä muoto, ei kasvattamaan kokoa. Toppaus on useimmiten vain 2-3 millin paksuinen.

”Contour-liivit säilyttävät kupin muodon silloinkin, kun ne eivät ole päällä”

Toinen contour-liivien etu on se, että niissä rinnat näyttävät symmetrisiltä, sillä muotoonpuristetuissa, topatuissa kupeissa on valmiiksi tietty muoto, jolloin ei huomaa, vaikka pienempi rinta ei täyttäisi kuppia kokonaan. Jos haet täydellistä, pyöreää muotoa, contour-liivit ovatkin erinomainen vaihtoehto.

Täydellinen esimerkki contour-liiveistä ovat spacer-materiaalista valmistetut liivit, kuten esimerkiksi uudet Confident-kaaritukiliivimme, joista on tullut asiakkaiden suursuosikki. Lue lisää spacer-materiaalista.

 

OVATKO T-PAITALIIVIT AINA CONTOUR-LIIVIT JA PÄINVASTOIN?

Contour-liivien ja T-paitaliivien ero on siinä, että contour-liiveissä on aina täysin topattu kuppi ja ne säilyttävät kupin muodon silloinkin, kun ne eivät ole päällä, kun taas T-paitaliivit voivat olla vuorittomat ja toppaamattomat, eivätkä ne näin ollen määritä rinnan muotoa samalla tavalla. Kaikissa T-paitaliiveissä ja (melkein kaikissa) contour-liiveissä on saumattomat ja muotoonpuristetut kupit. Mutta kaikki muotoonpuristetut liivit eivät ole T-paitaliivejä eivätkä contour-liivejä, sillä muotoonpuristettuihin kuppeihin voi tulla päälle esimerkiksi pitsikoristelu, brodeeraus tai saumallinen tekstiili.

Yhteenvetona: contour-liivit ovat yksi T-paitaliivien alatyyppi, mutta T-paitaliivit eivät välttämättä ole contour-liivit.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.