Millaiset ovat oikein hyvät aktiviteettiliivit? | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Millaiset ovat oikein hyvät aktiviteettiliivit?

Tavalliset liivit tukevat povea, mutta eri mallit antavat eritasoisen tuen. Aktiiviseen elämään voi siksi olla hyvä hankkia myös aktiviteettiliivit. Mutta mitä eroa on aktiviteettiliiveillä ja urheiluliiveillä, ja mitä pitäisi pitää silmällä, kun hakee itselleen täydellisiä aktiviteettiliivejä?

Rintaliivien kohdalla ei voi sanoa, että yksi malli sopii kaikille. Me kaikki näytämme erilaisilta ja asetamme myös erilaisia vaatimuksia liiveille riippuen omasta elämäntyylistämme, mutta yleisesti ottaen suosittelemme, että jokaisella olisi yhdet aktiviteettiliivit vaatekaapissaan. Niille on enemmän käyttöä kuin ehkä arvaisikaan.


Jos hankin joogakortin, tarvitsen Smoothly-liivejä! Nämä aktiviteettiliivit on valmistettu elastisesta materiaalista, joka tekee niistä erinomaiset liikuntaan, jossa on tarpeen voida venyttää vartaloa kunnolla. Nauhan taitos poven alla tekee niistä erityisen miellyttävät herkkäihoiselle. 

Mitä eroa on aktiviteettiliiveillä ja urheiluliiveillä?
Aktiviteettiliivit ovat kevyempi versio urheiluliiveistä. Urheiluliivejä suunnitellaan matalan tai keskinkertaisen tehon tai kovatehoiseen harjoitteluun, ja niiden ”bounce control” eli niiden kyky estää hölskymistä vaihtelee. Intensiiviharjoitteluun suunnitellut urheiluliivit, joissa on maksimaalinen bounce control, sopivat esimerkiksi juoksuun tai sykettä nostavaan treeniin. Jos et harrasta tällaista harjoittelua, soveltuvat aktiviteettiliivit sinulle paremmin.

Aktiviteettiliivit sopivat erinomaisesti monenlaiseen liikuntaan, kuten joogaan, pilatekseen, voimaharjoitteluun, spinningiin, pyöräilyyn, kävelyyn ja muihin aktiviteetteihin, joissa ei hypitä ylös alas. Tyypillisesti aktiviteettiliiveissä on toppaamattomat kupit. Ne on valmistettu kevyemmästä materiaalista kuin intensiiviharjoitteluun sopivat urheiluliivit. Näin ollen aktiviteettiliivit ovat täydelliset harjoitteluun, jossa vaaditaan joutavuutta ja jossa on voitava tehdä kunnolla ojentavia liikkeitä. Ne ovat ihanteelliset myös töissä, jos työtehtäviin kuuluu nostelua tai kantamista, tai jos esimerkiksi teet pihatöitä tai haravoit lehtiä.



Erityisleveä nauha rinnan alla, leveä selkä ja poven erottavat ja rintoja yksilöllisesti tukevat kupit paksusta, jäykästä kankaasta, joka on sisäpuolelta erityisen pehmeä, tekevät Cotton Simplexistä erinomaiset aktiviteettiliivit.

Mitä pitäisi pitää mielessä, kun ostaa aktiviteettiliivejä?
Aktiviteettiliivien ulkonäkö voi vaihdella suuresti, mutta kun valitset mallia, pidä seuraavat ominaisuudet mielessä.

 • Liivien pitäisi olla materiaalia, joka kestää hikoilua eikä sido kosteutta. Vältä siksi runsaasti puuvillaa sisältäviä liivejä. Puuvilla antaa ihon hengittää, mutta se sitoo kosteutta, joten siksi 80 prosenttia puuvillaa sisältävät liivit eivät sovi erityisen hyvin hikoiluttavaan liikuntaan.
 • Materiaalin on hengitettävä. Mitä enemmän kupissa on toppausta, sitä vähemmän se hengittää (paitsi jos se on valmistettu erityismateriaalista, kuten spacer).
 • Jos liiveissä on erilliset kupit, ne tukevat enemmän isoa povea kuin kompressioliivit (jotka ulkonäöltään vastaavat lyhyttä aluspaitaa), jotka perustuvat poven painamiseen vartaloa vasten.
 • Säädettävät olkaimet liivien sovittamiseksi juuri sinun vartalosi mukaan. Eri naisilla rinnat ovat eri korkeudella. Yllättävän monissa markkinoilla olevissa aktiviteettiliiveissä ei ole säädettäviä olkaimia.
 • Leveät, pehmustetut olkaimet keventävät taakkaa ja estävät hiertymiä.
 • Leveä nauha poven alla parantaa tukea.
 • Tukeva ja leveä selkäosa sekä sivut antavat hyvän tuen.
 • Liivien on tuettava olematta liian tiukat. Monet luulevat, että aktiviteettiliivien pitää olla todella tiukat ja painaa povi vartaloa vasten, mutta niiden ei koskaan pitäisi olla niin ahtaat, että olo on epämukava. Jos vartaloon jää jäljet liiveistä ne riisuessasi, ne ovat liian pienet.

Jos olet epävarma siitä, mikä sopii juuri sinulle, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, joka auttaa mielellään löytämään sinun kokoosi, tarpeisiisi ja elämäntapaasi sopivat liivit.

Lisää uusi kommentti

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.