Miksei liivejä tehdä 100-prosenttisesta puuvillasta? | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Miksei liivejä tehdä 100-prosenttisesta puuvillasta?

Puuvilla on pidetty luonnonmateriaali, joka kestää kulutusta, hengittää ja tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Miksei puuvillaliivejä sitten valmisteta 100-prosenttisesti puuvillasta?

Alushousut valmistetaan usein vain kolmesta osasta – etuosasta, takaosasta ja haaran vuorista. Liiveissä osia on huomattavasti enemmän, 30–40. Jotta voisimme ilmoittaa tuotteen olevan 100 % puuvillaa, kaikkien vaatteen osien (paitsi lisäosien, kuten soljen tai napin) pitäisi olla pelkkää puuvillaa.

 

”Puuvillan osuus vaatteessa ilmoitetaan kaikkien vaatteen osien keskiarvona”

Liiveistämme puuvillan osuus on suurin BRODERIE ANGLAIS -liiveissä, 83 prosenttia (kuva yläpuolella). Tämä tarkoittaa, että niiden useimmat osat ovat 100 % puuvillaa, mutta jotkin osat ovat muuta materiaalia tai sekoitetta. Juuri tässä liivimallissa kupit on ommeltu 100-prosenttisesta puuvillasta, mutta pehmustettujen olkainten toppaus on muuta materiaalia. Olkaimet on kuitenkin päällystetty 100 % puuvillalla, joten ihoa vasten tuntuu puuvilla. Selkämys on puuvillaa, mutta siinä on pieni osa elastaania, jotta jousto säilyy. Lopputuloksena on, että liivien osien puuvillapitoisuus on keskimäärin 83 %, vaikka ne onkin pääosin valmistettu pidetystä  100 % puuvillasta.

MIKSI LIIVEISSÄ ON ELASTAANIA?
Liivien selkämyksen on oltava joustava, jotta ne pysyvät istuvina ja mukavan tuntuisina. Jos liivien selkä olisi joustavaa 100 % puuvillaa, se venyisi nopeasti ja menettäisi muotonsa. Elastaanikuituja sekoitetaan puuvillakuituihin, jotta materiaalista saadaan muotonsa pitävä ja joustavuutensa säilyttävä. Joskus tulee vastaan sukkia, sukkahousuja tai alushousuja, jotka ensin istuvat hyvin ja napakasti, mutta jotka vähän ajan kuluttua muuttuvat veltoiksi – esimerkiksi juoksutrikoot, joihin tulee polvipussit. Näin käy, kun vaatteessa ei ole elastaania, ja siksi elastaania käytetään lähes kaikissa alusasuissamme, jotka istuvat ihoa vasten.


”Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Miss Maryn vaatteet säilyttävät korkean laatunsa.”

Suosituimmissa puuvillaliiveissä, LOVELY LACE -liiveissä, kupit ja etumus ovat 100 % puuvillaa, mutta niiden kokonaispuuvillapitoisuus on 57 %.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Miss Maryn vaatteet säilyttävät korkean laatunsa silloinkin, kun niitä on jo käytetty pitkään. Jos et ole varma, mitkä liivit sopivat juuri sinulle ja sinun tarpeisiisi tai mitä kokoa sinun pitäisi ostaa, ota yhteys asiakaspalveluumme. Heillä on erityisosaamista auttaa puhelimitse, sähköpostin välityksellä tai chat-keskustelussa.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.