Liivisanasto | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Liivisanasto

Miss Maryn alusasutarjonta koostuu monenlaisista vaatekappaleista, joilla on omat nimensä ja käyttötarkoituksensa. Alla oleva sanasto auttaa sinua toivon mukaan löytämään etsimäsi alusasuvalikoimastamme.

 

 

Sanaston avulla löydät tarvitsemasi Miss Maryn alusasuvalikoimasta.

 

Rintaliivit

 

Kaarituelliset liivit
Kaarituellisten liivien kupeissa on kaaret, jotka tukevat ja nostavat povea ja vähentävät olkapäihin kohdistuvaa rasitusta. Tavallisten kaarituellisten liivien vaihtoehtona ovat liivit, joissa kaarituki on taipuisaa muovia, joka myötäilee vartaloa pehmeästi. Kaarituellisia liivejä on sekä toppauksella että ilman.

 

Kaarituettomat liivit
Kaarituettomissa liiveissä on tukeva materiaali ja leikkaus. Ne ovat kauniit ja pehmeät ja antavat povelle tukea ja luonnollisen muodon. Kaarituettomia liivejä on sekä toppauksella että ilman. Ympärivuorokautiseen käyttöön sopivat liivit ovat erityisen pehmeästä materiaalista, joten niissä on hyvä nukkuakin.

 

T-paitaliivit
T-paitaliiveissä on muotoonpuristetut kupit ilman näkyviä saumoja. Niillä poven muoto on kaunis ja sileä, joten ne sopivat hyvin tyköistuvien vaatteiden alle. T-paitaliivit mukailevat povea lyhyen käyttöajan jälkeen. T-paitaliivejä on sekä kaarituilla että ilman.

Minimoivat liivit
Minimoivat liivit tasoittavat povea ja tekevät sen muodosta leveämmän ja litteämmän, jolloin povi näyttää pienemmältä. Minimoivia liivejä on sekä kaarituilla että ilman. Ne sopivat myös urheiluliiveiksi.

Etukiinnitettävät liivit
Etukiinnitettävät liivit on helppo pukea ja riisua. Niissä on usein korkea selkäpuoli tai keskeltä selkää lähtevät olkaimet, jotka sopivat loivaolkaiselle naiselle, joka haluaa välttyä olkainten valumiselta. Etukiinnitettävät liivejä on kaarituellisina ja ilman, toppauksilla tai ilman ja sekä lyhyenä että pitkänä mallina.

Urheiluliivit
Urheiluliivit pitävät poven paikoillaan ja antavat tukea liikunnan aikana säästäen povea, selkää, hartioita ja niskaa. Urheiluliivien rakenne on napakka ja tukeva ja materiaali vahvaa.

Bustier/pitkät liivit
Bustiereista eli pitkistä rintaliiveistä on useita malleja, jotka peittävät pallean. Hakaset voivat olla edessä tai takana. Bustiereita on kaarituilla ja ilman ja toppauksilla ja ilman. Tukiluut liivien sivuilla antavat isolle povelle optimaalisen tuen.

Balconette-liivit
Balconette-liivit muokkaavat ja nostavat povea altapäin. Niissä on suora leikkaus ja matala etuosa, joka sopii täydellisesti syvään ja suoralinjaiseen miehustaan. Balconette-liiveissä on usein kaarituet ja toppaukset kohottavan vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Pushup-liivit
Pushup-liivit kohottavat ja puristavat povea kokoon sivuilta. Niissä on toppaukset tai lisätyynyt kauniin dekolteen luomiseksi.  Pushup-liivit sopivat erinomaisesti syvään uurretun miehustan kanssa.

Olkaimettomat liivit / Monitoimiliivit
Monitoimiliivejä on sekä toppauksilla että ilman ja kaarituilla että ilman. Olkaimet ovat irrotettavat ja uudelleenkiinnitettävät; ne voidaan kiinnittää niskaan, ristikkäin tai ulommas hartioille, tai liivejä voidaan käyttää olkaimettomina. Monitoimiliivit sopivat kaikenlaisten kaula-aukkojen kanssa.

Torsoletti
Torsoletti on lyhyempi korseletti. Se ulottuu juuri vyötärön alapuolelle ja muotoilee vartaloa tukiluiden avulla, jotka myös pitävät asun paikoillaan. Asua on kaarituilla ja ilman ja toppauksilla ja ilman. Torsolettiin kuuluu usein irrotettava sukkanauhavyö.

Korseletti
Korseletti on vartaloa muokkaava avoin body. Sitä on saatavilla erilaisin kupein ja erilaisin vartaloa muovaavin ratkaisuin. Korseletteja on sekä sukkanauhavyöllä että ilman ja kaarituilla että ilman. Se tasoittaa ja hoikentaa vartalon kaaria.

Housukorseletti
Housukorseletti on vankempi body, joka rakenteensa ja vartaloa muokkaavan materiaalin ansiosta sekä kohottaa että tukee vartaloa. Sitä on saatavilla erilaisin kupein ja erilaisin vartaloa muovaavin ratkaisuin. Sitä on sekä sukkanauhavyöllä että ilman ja kaarituilla että ilman. Housukorseletti litistää ja tasoittaa vartalon kaarta.
Body / bodykorseletti
Bodyssa yhdistyvät liivialuspaita ja alushousut. Sitä on saatavilla sekä kaarituilla että ilman ja eri kuppirakenteilla ja materiaaliyhdistelmissä. Body hoikentaa ja tasoittaa vartaloa. Rakenne ja materiaalit valitaan käyttötarpeen mukaan. Nykyisin kaikenlaisia yhdistelmävaatekappaleita kutsutaan bodyiksi.

Alaosat

Alushousut
Alushousuissa on erilaisia lahkeensuuleikkauksia ja vyötärönkorkeuksia, ja niiden peittävyys edestä ja takaa vaihtelee. Tavallisimpia alushousumalleja ovat tai, tanga, string, brazilian cut, mini, midi, maxi, bokserit, hipsterit ja shortsit. Tukialushousut ovat peittävät ja yltävät vyötärölle asti, ja niitä on lahkeilla ja ilman. Ne litistävät vartaloa napakan materiaalinsa ansiosta ja niissä voi olla vatsan kohdalla lisävahvike.

Housuliivit
Housuliiveillä voi olla eri käyttötarkoituksia ja ulkoasuja. Housuliivit ovat tavallisia alushousuja tukevampia rakenteensa ja vahvemman materiaalinsa ansiosta. Housuliivejä on sukkanauhavyöllä ja ilman. Housuliivien tarkoitus on litistää ja tasoittaa tai kohottaa takamusta. Lahkeensuun leikkaus ja vyötärönkorkeus määräytyvät käyttötarkoituksen mukaan. Housuliivejä on lahkeettomina ja eri mittaisilla lahkeilla sekä avoimena korsettimallina.

Korsetit
Korsetti litistää vartaloa spiraaliluiden avulla. Materiaali on vahvaa ja vartaloa muovaavaa. Korsetteja on eri pituisia, napeilla ja ilman ja sukkanauhavyöllä ja ilman.

Vyötärönmuotoilija
Vyötärönmuotoilija muovaa ja litistää vyötäröä tukiluiden ja vahvan materiaalin avulla. Se tukee myös väsynyttä selkää. Vyötärönmuotoilija sopii hyvin bodyn päälle viimeistelemään täydelliset kurvit.

 

Uima-asut

Uimapuvuista ja bikinit
Uimapuvuista ja bikineistä ilmoitetaan yleensä sekä vaatekoko että kuppikoko. Niissä on erilaisia kuppimalleja ja rakenteita. Uimapuvut on valmistettu muotonsa säilyttävästä elastisesta materiaalista, ja niissä on usein sisäkorsetti, joka litistää ja muovaa vartaloa.