Liiviongelmia: 5 merkkiä siitä, ettei kuppi istu oikein | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Liiviongelmia: 5 merkkiä siitä, ettei kuppi istu oikein

Kun kyse on oikean liivikoon löytämisestä ja istuvuudesta, ei pidä tuijottaa liikaa mittanauhaa tai kokotaulukkoa. Ne palvelevat vain ohjenuorana ja lähtökohtana. On parempi pukea ylle liivit, joiden uskoo olevan oikeaa kokoa itselle, ja lähteä niiden mahdollisista puutteista, kunnes löytää oikean koon. Seuraavassa 5 merkkiä siitä, että kuppikoko on väärä, ja miten korjaat asian.

”Hyvin istuvissa kaaritukiliiveissä kaaret erottavat poven, jotta tuki on optimaalinen”

 


 

Rinnat painuvat toisiaan vasten
Painuvatko rintasi vastakkain? Jos ylläsi olevat liivit eivät ole syvään uurretut push-upit, rintojen ei pitäisi painautua yhteen. Hyvin istuvissa kaaritukiliiveissä kaaret erottavat poven, jotta tuki on optimaalinen. Kaarituen pitää siis istua rintalastaa vasten ja antaa kummallekin rinnalle yksilöllinen tuki. Rintojen ei kuulu koskettaa toisiaan. Jos rinta saa kaaren työntymään irti kehosta, kuppikoko on liian pieni. Sinun on kasvatettava kuppikokoa yhden tai useamman koon verran.


Rinta ”pilkistää” kainalosta
Jos rintakudos painuu kainaloa vasten, on ylläsi oleva kuppikoko liian pieni. Kupin on ympäröitävä rinta koko leveydeltään. Rinnan sijoittumisella ja muodolla voi olla tässä roolinsa. Jos rintojen kanta on leveä tai jos rinnat ovat sijoittuneet hieman etäälle toisistaan, voi rintakudos luonnostaan olla lähellä kainaloa. Jos olet ylipainoinen, voi rintakudos yhdistyä vieruskudokseen ja kainalon luokse voi muodostua epämukava pullistuma. Tässä tapauksessa suosittelemme liivimallia, jossa on ylimääräinen sivusiipi kainalosivulla, joka voi tasoittaa pullistuman ja vähentää epämukavuutta. Oli syy kumpi tahansa, kokeile yhtä kuppikokoa suurempia liivejä.

”Ei ole epätavallista, että rintojen kokoero on 1–2 kuppikokoa”

 


 

Ryppyjä tai tyhjää tilaa kupissa
Kaikilla naisilla on vähän epäsymmetriset rinnat. Toisilla rintojen muoto ja koko eroavat enemmän ja toisilla vähemmän. Ei ole epätavallista, että rintojen kokoero on 1–2 kuppikokoa. Pienemmän rinnan kuppiin voi jäädä tyhjää tilaa. Tämä on aivan normaalia. Jos tyhjää tilaa jää molempiin kuppeihin, on kuppikoko liian suuri. Liian suuri kuppikoko ei yleensä näy topatuissa liiveissä, joten selvitä asia painamalla kuppia sormilla.


Neljä rintaa kahden sijaan
Pue liivien päälle ohut neule. Onko kupin reuna dekoltee-alueella sileä? Tällöin koko on oikea. Jos kummankin kupin reunan yläpuolelle kuitenkin muodostuu pullistuma, on kuppikoko liian pieni. Valitse yhtä kokoa suurempi kuppi. Jos sinulle selvästi muodostuu niin kutsuttu kaksoisrinta, on kuppikokoa mahdollisesti kasvatettava useampi koko, kenties kolme tai neljäkin.

Punaiset jäljet rinnoissa
Naiset käyttävät yleisemmin liian pientä kuin liian suurta kuppikokoa. Selvä merkki liian pienestä kupista on se, että kaari painaa rinnan sivua tai rinnoissa on punaisia jälkiä, kun riisut liivit illalla. Kaarituen tarkoitus on ympäröidä rinta ja muodostaa sille ikään kuin kehto; se ei saa puristaa mistään. Jos puristaa, vaihda isompaan kuppikokoon.

”Naiset käyttävät yleisemmin liian pientä kuin liian suurta kuppikokoa.”

Vinkkejä kuppikoon vaihtoon.
Jos sinusta tuntuu, että ympärysmitaltaan liivit istuvat hyvin kehoa vasten, sinun ei tarvitse vaihtaa ympärysmittaa siirtyessäsi kuppikoosta seuraavaan. Tarvitsee siis vain vaihtaa kirjainta eli kuppikokoa.

Jos ympärysmitan muutos on tarpeen (koska liivien ympärysnauha on liian tiukka tai liian löysä), on muutettava myös kuppikokoa. Kuppikoko on aina suhteessa ympärysmittaan. C-kupin volyymi eli tilavuus ei ole sama eri ympärysmitoilla. C-kupin tilavuus ympärysmitalla 70 on näin ollen paljon pienempi kuin C-kuppi ympärysmitalla 100.

Seuraavissa liiveissä kupin tilavuus on sama: 75E – 80D – 85C – 90B – 95A. Joka kerta kun ympärysmitta kasvaa pykälän, siirry kuppikoossa pykälä alaspäin. Ja päin vastoin.

Esimerkki:

  • Onko ylläsi koko 80D ja ympärysnauha istuu hyvin, mutta kuppi on liian suuri? Valitse koko 80C.
  • Onko ylläsi koko 80D ja ympärysnauha istuu hyvin, mutta kuppi on liian pieni? Valitse koko 80E.
  • Onko ylläsi koko 80D ja ympärysnauha on liian löysä, mutta kuppi istuu hyvin? Valitse koko 75E. Näin säilytät saman kupin tilavuuden.
  • Onko ylläsi koko 80D ja ympärysnauha on liian kireä, mutta kuppi istuu hyvin? Valitse koko 85C. Näin säilytät saman kupin tilavuuden.
  • Jos ylläsi on koko 80D, mutta ympärysnauha ja kuppi ovat liian suuret, valitse koko 75D. Näin siirryt pykälää pienempään kuppikokoon.
  • Jos ylläsi on koko 80D, mutta ympärysnauha ja kuppi ovat liian pienet, valitse koko 85D. Näin siirryt pykälää tilavampaan kuppikokoon.

Jos tämä on sinulle hankalaa tai olet epävarma oikeasta kuppikoosta, juttele asiakaspalvelun edustajan kanssa. Asiakaspalvelun työntekijät auttavat asiakkaita löytämään oikean liivikoon puhelimen, chatin, sähköpostin tai sosiaalisen median välityksellä. He ovat käytettävissä jokaisena viikonpäivänä. Älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, olipa sinulla mitä tahansa kysyttävää koosta, istuvuudesta, liivimalleista, toimituksista tai liivien valinnasta tai ostamisesta.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.