Liiviasiantuntijoiden omat suosikkiliivit | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Liiviasiantuntijoiden omat suosikkiliivit

Kun työkseen Miss Maryn suunnittelijana suunnittelee kaiket päivät liivien malleja ja istuvuutta, tulee viettäneeksi liivejä pohtien merkittävästi enemmän aikaa kuin keskivertonainen. Siksi halusimme kuulla design-osaston naisilta, mitä he itse ajattelevat ostaessaan liivejä, millaisia liivejä he mielellään käyttävät ja onko heillä henkilökohtaista suosikkia Miss Maryn valikoimissa. Mitkä ovat asiantuntijoiden omat valinnat?

Miss Maryn suunnitteluosastolla Boråsissa työskentelevät Marie-Louise, Anne ja Ing-Marie ovat kaksoisroolissa: he ovat sekä vaatesuunnittelijoita että kaavojen tekijöitä. Koska he vastaavat rintaliivien ulkonäöstä, materiaalivalinnoista, istuvuudesta ja rakenteesta, heillä on parempi käsitys valikoimasta kuin kenelläkään muulla. Yhteenlaskettuna heillä on 80 vuoden työkokemus naisten alusasujen parissa. Tämä pitkä kokemus on erityisen tärkeää tässä yhteydessä. Ammattitaidon tuoma herkkyys, jolla saadaan aikaan täydellinen istuvuus niinkin monimutkaisessa vaatekappaleessa kuin rintaliivit, kertyy vain kokemuksen myötä. Design-osaston toiminnasta voit lukea lisää täältä.


Kukaan ei tunne Miss Maryn valikoiman rakennetta yhtä tarkoin kuin tämä naiskolmikko.

Kun osastolla työstetään vaatekappaleen istuvuutta, kaikki koot ovat työn alla. Suunnittelijoiden on mahdollista nähdä, miten liivit istuvat erimallisilla vartaloilla, sillä koemallit tulevat ateljeelle sovituksia varten. Sitä paitsi myös suunnittelijat itse kokeilevat jokaista mallia saadakseen käsityksen istuvuudesta ja käyttömukavuudesta.

Mikä liivityyppi on suosikkinne omassa käytössä?

Marie-Louise: Minä pidän tyylipuhtaista, pelkistetyistä liiveistä, joissa on siro malli ja kapeat olkaimet. Ei ole väliä, onko kaaritukia vai ei, käytän kumpaakin tyyppiä, kunhan kuppi on topattu. Se on perusvaatimukseni liiveille. Töissä on kuitenkin hauskinta työstää toppaamatonta kuppia, sillä se on haastavampi ja vaatii tekijöiltä enemmän.

Anne: Olen kokoa 80F, ja minulle kaarituki on ehdoton valinta, sillä sen tuki on lyömätön. Pidän leveistä, pehmustetuista olkaimista, koska ne hellivät hartioita. Kookaspoviselle jää herkästi jäljet hartioihin kapeista olkaimista, vaikka liivit olisivat oikean kokoiset.

Ing-Marie: Minäkin käytän aina kaarituellisia liivejä. Haluan myös kuppien olevan topatut, en käytä toppaamattomia ollenkaan. Suosin kapeita olkaimia.


Anne Miss Maryn ateljeessa suosikkimalleihinsa kuuluvan SMOOTH LACYn kanssa.

Suositteko värikkäitä liivejä vai perusvärejä kuten valkoista, mustaa tai beigeä?

Anne: Minä suosin mustaa. Tosin jos pukeudun vaaleisiin vaatteisiin, valitsen valkoiset tai beiget liivit. Perusvärejä on helppo yhdistellä kaikkeen.

Marie-Louise: Yksivärisiä ja mustia. En välitä väreistä työn ulkopuolella.

Ing-Marie: Pukeudun mieluiten mustaan, joten alusasujenkin värivalinta on musta. Liivit vastaavat muun vaatekaapin sisältöä.

Käytättekö mieluummin t-paitaliivejä vai saumallisia kuppeja?

Anne: Henkilökohtaisesti suosin t-paitaliivejä, sillä pidän muotoonpuristetuista kupeista.

Marie-Louise:  Sama täällä. Pidän mieluummin t-paitaliivejä, jotka ovat tyylipuhtaat ja pelkistetyt. Töissä on hauskempi työstää saumallisia kuppeja, sillä niitä voi varioida ja materiaaleja yhdistellä loputtomasti, mikä on lempipuuhaani.

Ing-Marie: Minä suosin sitä vastoin mieluummin saumallista kuppia kuin muotoon puristettua.


Marie-Louise sovittelee liiviateljeessa kaavakappaleita pitsikaistaleeseen.

Onko teillä suosikki omaan käyttöönne Miss Maryn tämänhetkisessä valikoimassa?

Ing-Marie: Minun suosikkiliivini valikoimassa on JOY. Sitä käytän mielelläni itse. Pidän tyylistä, ja kapeat olkaimet ja hieno leikkaus tekevät siitä viehättävän ja joustavan yllä. Ja siinä on tietenkin topatut kupit kaarituilla, kuten kaikissa omissa suosikeissani.


JOY-liiveissä yhdistyvät Marie-Louisen ja Ing-Marien suosikkiominaisuudet: topattu kuppi, kaarituki ja kapeat olkaimet.

Anne: Minulla on päivänselvä suosikki – SMOOTH LACY kaarituilla. Se on itse suunnittelemani ja kaavoittamani uudehko t-paitaliivi. Olen uskomattoman tyytyväinen siihen, ja olen kuullut siitä pelkkää hyvää. Itse käytän sitä melkein pelkästään. Malli saa kaikkien muodot näyttämään kauniilta, ja se antaa myös erittäin hyvän tuen. Siinä on toppaamaton kuppi jäykästä materiaalista ja muoto on täydellisen pyöreä ja erinomaisen kohottava.

Marie-Louise: Spacer-liivi CONFIDENT on ehdoton suosikkini. Se täyttää kaikki vaatimukseni suosikkiliiveiltä – muotoonpuristettu kuppi, kevyt toppaus, hengittävä materiaali, kapeat olkaimet, tyylipuhdas pohjoismainen design ilman koukeroita.


Vasemmalla SMOOTH LACY , joka on Annen ehdoton suosikki kaikista liivityypeistä. Oikealla Marie-Louisen suosikki, spacer-liivi CONFIDENT, jota hän itse käyttää mieluiten malleistamme.

Teillä on varmaan vuosien varrella ollut muitakin suosikkeja, joista olette pitäneet enemmän eri syistä. Jos saatte valita nykyisistä ja menneistä valikoimista, mitkä ovat suosikkiliivinne? Tämän ei tarvitse olla omassa käytössä eniten suosimanne liivimalli, vaan vaikkapa tyypilliselle Miss Maryn asiakkaalle sopiva malli tai liivimalli, joka oli mielestänne erityisen hauska tai haastava työstettävä.

Anne: Taidan vastata tähänkin kysymykseen SMOOTH LACY kaarituilla. Lisäksi vastaan COTTON DOTS kaarituilla. Olen valtavan tyytyväinen mallin istuvuuteen. Materiaali on täysin jäykkä ja toppaamaton ja aikaansaa todella kauniin pyöreän muodon, vaikka ei olekaan muotoonpuristettu. Pyöreän muodon aikaansaaminen täysin jäykästä, muotoonpuristamattomasta materiaalista on haaste, josta pidän. Olen todella tyytyväinen tulokseen.


Vasemmalta COTTON DOTS kaarituilla ja SMOOTH LACY kaarituilla.

Anne: Niistä tuotteista, joihin olen tehnyt kaavat mutta en ole itse suunnitellut, kuuluu FLORAL SUN Lars Wallinin suunnittelemasta VISIONARY -mallistosta ehdottomiin suosikkeihini. VISIONARY-tuotteiden työstäminen oli todella mieleenpainuva kokemus, sillä kokoelma eroaa materiaaleiltaan ja rakenteeltaan suuresti normaalivalikoimastamme. Se oli hauska haaste, ja lopputulokset olivat aivan upeita.


FLORAL SUN kahtena väriyhdistelmänä. Annen itse kaavoittama suosikki.

Marie-Louise: Suosikkini on JACQUARD DELIGHT, johon tein myös yhteensopivat korkeavyötäröiset alushousut. Kun suunnittelin liivit, tavoitteena oli tehdä klassiset liivit modernilla otteella. Asiakas tunnistaa liivit Miss Maryn liiveiksi laadusta ja käyttömukavuudesta, jotka osataan yhdistää Miss Maryyn. Ajattomat, mutta kuitenkin nykyaikaan päivitetyt. Istuvuus on todella täydellinen, liivi kohottaa ja muotoilee povea hienosti ja antaa erittäin hyvän tuen, vaikkei kaaritukia olekaan.


Jacquard Delight ilman kaaritukia ja korkeavyötäröiset alushousut.

Marie-Louise: Yksi oma suosikkini ovat kaarituelliset EXHALE-urheiluliivit. Kunnon urheiluliivien kehittäminen oli hauska projekti. Olen niihin todella tyytyväinen. Sivun kuvioitu sporttinen verkkomateriaali tekee liiveistä hurjan tyylikkäät. Tiedän osan asiakkaista käyttävän niitä päivittäin arjessa. Se on hyvä tunnustus urheiluliiveille. Kun suunnittelin mallin, halusin saada aikaan urheiluliivit, joissa Miss Maryn asiakkaat näkisivät itsensä, joissa olisi urheiluliiviin varioituna sama tunne kuin muussa valikoimassa ja joissa urheilusuorituksen asettamat vaatimukset olisi huomioitu.


Marie Louisen suunnittelemat ja kaavoittamat EXHALE-urheiluliivit kaarituilla kuuluvat hänen omiin suosikkeihinsa.

Ing-Marie: Minä rakastan kaarituellista FLORAa ja lisäksi pidän kaaritukiliiveistä, jota myytiin nimellä HAPPY HEARTS. Ne ovat erityylisiä, mutta molemmat istuvat kauniisti ja niissä on hyvä tuki ja käyttömukavuus. FLORAssa pidän molemmista väriyhdistelmistä, mutta musta-pinkki on oma suosikkini. Oli todella hauskaa olla työstämässä näitä malleja.


Vasemmalta HAPPY HEARTS kaarituilla ja FLORA kaarituilla. Molemmat ovat Ing-Marien suosikkeja.

Näin tutustuimme kolmen suunnittelijamme ja liiviasiantuntijamme omiin suosikkeihin. Millainen ulkonäkö sinua viehättää liiveissä ja mitä haluaisit nähdä valikoimissamme? Kerro alla olevassa kommenttikentässä.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.