Kun vartalo muuttuu – parhaat liivit kypsälle naiselle | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön

Kun vartalo muuttuu – parhaat liivit kypsälle naiselle

Rinnoille tapahtuu paljon vuosien mittaan. Ne muuttuvat painonmuutosten, raskauden ja imetyksen myötä sekä vaihdevuosina. Seuraavassa katsomme tarkemmin, miten vaihdevuosi-ikäinen ja sitä vanhempi nainen löytää itselleen parhaat liivimallit.

Harva yli 50-vuotias nainen haluaa käyttää samanlaisia alusvaatteita kuin parikymppisenä. Ei vain vartalo ole muuttunut, vaan myös maku ja prioriteetit. Vanhemmat naiset tuntuvat usein unohtuvan vaatealalla, mutta Miss Maryllä tähän ei sorruta. Meistä kenenkään ei pidä tyytymän tylsiin alusasuihin vain kypsymisen (ja viisastumisen) vuoksi. Kehitämme kauniita liivejä, joissa on erikoistuttu käyttömukavuuteen ja tukeen, ja jotka toimivat myös varttuneella iällä. Seuraavaan on koottu vinkkimme siihen, mitä on hyvä pitää mielessä rintojen muuttuessa.


Miss Mary on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan käyttömukavia liivejä, kuten yllä olevassa kuvassa – kaarituettomat STAR-liivit levein comfort-olkaimin ihanasta puuvillapitsistä valmistetuilla kupeilla, joissa on hengittävä puuvillavuori.

Näin rinnat muuttuvat ikääntyessä
Elimistön estrogeenin ja progesteronin (keltarauhashormonin) tuotanto alkaa ehtyä 4- tai 5-kymppisenä, ja tämän seurauksena tulevat vaihdevuodet. Tämä ajanjakso voi kestää jopa 10 vuotta ja sen kuluessa moni nainen kokee fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia. Vaihdevuosivaivoina voi esiintyä kuumia aaltoja, hikoilukohtauksia, levottomat jalat, mielialan muutoksia, herkkä ja vähemmän kiinteä iho ja sydämentykytyksiä.

Vaihdevuosien aikana myös rinnat muuttuvat. Hormonaalisten muutosten vuoksi rintakudos korvautuu rasvalla, mikä tekee rinnoista veltommat. Iho menettää elastisuuttaan ja löystyy, koska kollageenintuotanto vähenee. Moni kokee rintojen myös muuttuvan herkemmiksi ja aristavan.

”Ei ole tavatonta, että kuppikoko kasvaa vaihdevuosien aikana kaksi kokoa.”

Tarkista mitat uudelleen
Käytössä saattaa havaita, että lempiliivit alkavat yhtäkkiä tuntua kuumilta kuin sauna tai alkavat hiertää ihoa. Tällöin on syytä käydä alusasulaatikko läpi ja tarkistaa, mitkä liivit edelleen istuvat ja tuntuvat mukavilta. Ehkä liivikoko on muuttunut huomaamattasi? Aikuisiälläkin liivikoko muuttuu muutaman kerran, ja melkein aina vaihdevuosien aikana ja niiden jälkeen. Noin viidenneksellä naisista rinnat kasvavat vaihdevuosi-iässä. Ei ole tavatonta, että koko kasvaa kahden kuppikoon verran tai enemmänkin. Useimmilla kurvit jakautuvat ylipäätään vähän eri tavalla iän myötä. Ehkä selkä, ylävartalo ja ryhtikin muuttuvat.


On hyvä tarkistaa liivikoko tasaisin väliajoin.

Ensimmäiseksi uusien liivien hankintaa suunnitellessa on syytä tarkistaa liivikoko. Vanhat liivit saattavat istua hyvin, mutta ne ovat ehkä venyneet eivätkä enää vastaa lapussa lukevaa kokoa. Kokosi saat selville seuraamalla täällä annettuja ohjeita.

”Liiveiltä saatavan tuen tarve muuttuu vanhetessa, koska rintojen kiinteys vähenee”

 


SMOOTHLY-liivit ovat erityisen tukevat kaarituettomat liivit jäykillä, muotoonpuristetuilla kupeilla.

Lisätuen tarve
Liiveiltä saatavan tuen tarve muuttuu vanhetessa, koska rintojen kiinteys vähenee. Hyvin kohottavissa liiveissä välttyy ihoärsytykseltä, jota voi aiheutua ihon hautuessa ihoa vasten. Kaaritukiliivit antavat lisänostetta ja tukevat hyvin. Muita hyvän tuen mahdollistavia ominaisuuksia ovat liivien leveä selkäosa ja kupin jäykkä materiaali. Jos sinulla on sydämentahdistin tai et muusta syystä halua käyttää kaaritukiliivejä, on olemassa monia kaarituettomiakin malleja, jotka tukevat ja kohottavat hyvin. Kuvassa alla näkyvä QUEEN on valikoimassamme parhaan tuen antava kaaritueton malli.Jos koet poven kasvavan vaihdevuosioireiden vuoksi, valitse liivit, joissa on elastinen, muotoonpuristettu ja toppaamaton kuppi, kuten STAY FRESH tai KEEP FRESH.


STAY FRESH – täydelliset t-paitaliivit. Antaa hyvän nosteen ja tuen kaarituen ja erityisleveän selkämyksen ansiosta. Kuppi on valmistettu elastisesta funktionaalisesta materiaalista, joka hengittää ja on erittäin miellyttävä ihoa vasten.

Parhaat liivit kuumiin aaltoihin tai liikahikoiluun 
Kuumat aallot ovat vaihdevuosi-iässä tavallinen vaiva, joka voi jatkua vuosien ajan. Valitse liivit hengittävästä materiaalista, mielellään puuvillasta tai erityisestä urheiluun kehitetystä funktionaalisesta materiaalista. Vältä liivien toppauksia, jollei niitä ole valmistettu spacer-materiaalista tai muusta hengittävästä materiaalista. Puuvillakuppimme ovat aina toppaamattomat. Vuorillisissa malleissa myös vuori on puuvillaa, joten ne hengittävät.

”Hengittävä materiaali estää liivejä tuntumasta liian kuumilta.”

 


EXHALE-urheiluliivit kaarituilla sopivat hyvin myös arkikäyttöön. Niissä on hengittävät kupit, jotka eivät kostu hikoillessa. Mallista on olemassa myös kaaritueton variantti.

Vaihdevuosi-iän ärsyttävimpiin ja näkyvimpiin oireisiin kuuluu ajoittainen runsas hikoilu kylmälläkin ilmalla. Jos sinulla ilmenee tätä vaivaa, funktionaalinen liivimateriaali on ihanteellinen. Se siirtää kosteuden pois iholta ilman, että materiaali itsessään tuntuu märältä ihoa vasten. Suosittelemme kaarituettomia KEEP FRESH -liivejä tai jos mieluummin haluat kaarituellisen mallin, STAY FRESH -liivejä. Näissä molemmissa kupit ovat funktionaalista materiaalia.

Parhaat liivit erityisen herkille rinnoille
Jos ihosi tai nännien iho on erityisen herkkä ja saumat tuntuvat ikäviltä, valitse muotoonpuristettu, saumaton liivimalli tai liivit, joiden kupeissa on kääntöommeltu vuori. Useimmat saumat eivät hankaa, mutta joskus iho voi olla erityisen herkkä.


Kaarituettomissa KEEP FRESH -liiveissä on muotoonpuristetut kupit hengittävästä funktionaalisesta materiaalista, joka ei kostu. Täydelliset kuumista aalloista kärsivälle tai runsaasti hikoilevalle ja herkkäihoiselle.

Alusvaatteita, jotka helpottavat arkea, jos kroppa on jäykkä tai on kipuja
Jos kroppasi on jäykkä ja sinun on vaikea suorittaa joitakin kiertoliikkeitä, voi liivien etukiinnityksestä olla iloa. Silloin sinun ei tarvitse yltää hakasiin selkäpuolella tai kiinnittää niitä etupuolella, kiertää liivejä puoli kierrosta ja pujottaa käsiä olkaimiin. Etukiinnitettävissä liiveissä tarvitsee vain pujottaa kädet olkainaukoista kuin takkia pukiessa ja sulkea hakaset edestä.


LOVELY JACQUARD -liiveissä on etukiinnitys, joten ne on helppo riisua ja pukea ilman kiertoliikkeitä.

Toinen vaihtoehto, jos kiertoliikkeet aiheuttavat vaikeuksia, on käyttää bodya liivien sijaan. Useimmissa bodyissa on avattava haaraosa, mutta sitä ei tarvitse käyttää. Bodyn voi pukea aivan samalla tavalla kuin uimapuvun. Body on miellyttävä ja antaa silottavan ja turvallisen tunteen, mistä moni kypsä (ja nuorempikin) nainen pitää. Jos iho on herkkä, on body hyvä valinta, sillä vyötärönauha ei hierrä ihoa ja jätä jälkiä.


Edestä säädettävät olkaimet helpottavat arkea ja auttavat välttämään turhia kiertoliikkeitä. Kuvassa ROSE.

Joissakin liivimalleissa on edestä säädettävät olkaimet. Niitä suositellaan, jos on tarvetta saada olkaimia säädettyä ilman kiertoliikkeitä.

”Liivialuspaidassa vältät kiertoliikkeet, mutta saat liivien edut”

Jos bodyn käyttö ei houkuttele, on vaihtoehtona liivialuspaita. Sitä ei tarvitse kiinnittää selästä, vaan sen puetaan tavallisen aluspaidan tavoin. Yhdistämällä sen saman sävyisiin korkeisiin alushousuihin saat saman suojaisan tunteen kuin bodyssa. Tunnet olosi miellyttäväksi ja siloiseksi.


GRACE-aluspaitaan on integroitu kaarituettomat liivit. Paita puetaan normaalisti pään yli. Täydellinen kiertoliikkeitä varoville.

Hartioita suojaavat olkaimet
Monien vuosien (huonosti istuvien) rintaliivien käyttö on voinut saada hartiat hiertymille ja kuopalle. Voit helpottaa tilannetta valitsemalla liivit, joissa on leveät ja suojaavat pehmustetut olkaimet hartioiden ihon suojaksi. Muista, että ympärysnauhan pitäisi istua napakasti, jotta poven painon kannattelu ei jää olkainten varaan.

”Monien vuosien (huonosti istuvien) rintaliivien käyttö on voinut saada hartiat hiertymille ja kuopalle.”


LOVELY LACE SUPPORT on kaaritueton puuvillaliivi, jonka pehmustetut comfort-olkaimet suojaavat hartioita.

Parhaat liivit, jos on löysää ihoa
Jos sinulla on paljon löysää ihoa, on parasta valita liivit peittävällä täyskupilla. Täyskupin korkeampi leikkaus ympäröi rinnan napakasti ja tasoittaa kupin ja kankaan välistä siirtymää. Syvempään uurrettu liivimalli voi jättää ihon puristuksiin ja rinta tuntuu pursuavan ulos, vaikka koko olisi oikea. Kaikissa kaarituettomissa malleissamme on täyskuppi.


Kaarituettomissa BRODERIE ANGLAISE -puuvillaliiveissä on toppaamattomat täyskupit, jotka ympäröivät koko rinnan ja peittävät hyvin tuntuen miellyttäviltä.

Toinen vinkki, jos iho tuntuu ylipäätään menettäneen kiinteyttään, on käyttää leveäselkäisiä liivejä tai liivejä, joissa on erityinen lisäkappale – sivusiipi – kainalossa. Ylimääräinen, käännetty kangaskaistale auttaa silottamaan pursotusta ja löysää ihoa kainalossa, jolloin liivit näyttävät vielä paremmilta.


KEEP FRESH erityismuotoillulla sivusiivellä, joka tasoittaa ihoa kainalossa.

Jos haluat käyttää alusasuja, joissa on enemmän ylellisyyttä ja juhlan tuntua kuin useimmissa puuvillaliiveissä, suosittelemme alla olevan kuvan mukaisia FLORAL SUN -liivejä. Tässä ihanassa mallissa on ylellistä kirjailua ja pitsiä, ja sen on suunnitellut meille yksinoikeudella ruotsalainen vaatturimestari Lars Wallin, joka tunnetaan muun muassa Ruotsin kuningasperheelle suunnittelemistaan luomuksista. Liiveissä on korkea tuki, leveät olkaimet ja erityisleveä selkäosa, ja ne ovat yhtä miellyttävät yllä kuin valikoimamme muutkin liivit.Ikä ei ole mikään syy alkaa käyttää tylsiä alusasuja. Tyypillinen Miss Maryn asiakas pukeutuu itseään varten. Hän on itsevarma, pitää kauniista laatualusasuista, jotka tukevat sieltä missä tukea tarvitaan, istuvat upeasti ja ovat niin miellyttävät, ettei niitä edes huomaa yllään. Miss Mary työllistää markkinoiden parhaita mallisuunnittelijoita ja liiviasiantuntijoita, jotka suunnittelevat huolella uusia malleja ja joilla on hyvin kehittynyt sormituntuma istuvuuteen ja mukavuuteen. Jos et ole varma, mikä malli sopii sinulle, asiakaspalvelumme neuvoo mieluusti valinnassa. Heillä on erityisosaamista auttaa etänä puhelimen, sähköpostin tai chat-ruudun välityksellä. Liian isoja, pieniä tai tyhmiä kysymyksiä ei olekaan.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.