Bracrobatics | Miss Mary of Sweden
Hyppää pääsisältöön
Onko Bracrobatics sinun lajisi? Et ole ainoa.

KUN LIIVIT SAAVAT SINUT KIEMURTELEMAAN TAHTOMATTASI

Miten mukavat liivisi ovat päällä? Joudutko oikomaan ja kohentelemaan niitä pitkin päivää? Täydellisessä maailmassa et edes huomaisi liivejä ylläsi, mutta valitettavasti näin ei todellisuudessa ole useimpien naisten kohdalla. Noin 80 % naisista käyttää väärää liivikokoa; jos tyytyy huonoon istuvuuteen, alkaa Bracrobatic-tanssi välittömästi. Bracrobatic ei liity pelkästään väärään kokoon, vaan sitä voi aiheuttaa myös omille rinnoille vääränlaisen liivimallin valinta.

Näin saat liivit toimimaan hyväksesi, ei sinua vastaan.

#bracrobatics … JA RATKAISU PULMIIN

The Escape from Bracatraz

Pahamaineisimpiin kuuluvassa bracrobatics-liikkeessä rinnat käyttäytyvät kuin kahlekuningas Houdini. Mitä ikinä teetkin, rinnat pääsevät pakoon kupeista alareunan kautta! Näin saat itsellesi pakovarmat liivit.

KORJAA KOKO

Tavallisin syy tähän bracrobratic-temppuun on se, että liivien ympärysnauha ei ole riittävän kireä ja samanaikaisesti olkaimet ovat liian lyhyet. Tällöin liivit kyllä kohoavat, mutta povi ei pysy mukana! Ongelma on ratkaistavissa pidentämällä olkaimia ja kiinnittämällä ympärysnauha tiukemmalle. Jos liivit eivät ole säädettävissä tiukemmalle, on aika sovittaa pienemmän ympärysmitan liivikokoa.

Ole kuitenkin tarkkana ympärysmitan mittauksessa ennen uusien liivien ostamista. Ehkä nykyisten liivien alkuperäinen koko onkin oikea, mutta liivit ovat venyneet.

OIKEALLA MALLILLA SAAT OIKEAN MUODON

Jos ”pako Bracatrazista” vaivaa edelleen, vaikka liiveissä on napakasti istuva ympärysnauha, silloin ongelma onkin kupeissa. Tavallisin syy on se, että kuppi ei ole riittävän syvä, jolloin paine työntää ympärysnauhan irti rintakehästä ja rinta laskeutuu alas. Osta tällöin liivimalli, jossa on syvemmät kupit. Useimmiten riittää, kun valitset yhden tai kaksi kokoa suuremmat kupit.

Jos sinulla on hyvin suuret (yli H-kuppi) ja muodoltaan kartiomaiset rinnat, voivat jotkin muotoonpuristetut kupit olla huono valinta. Tämä johtuu siitä, että muotoonpuristetut kupit erittäin suurissa kuppikoissa ovat usein matalammat kuin saumallisissa kupeissa.

Edellyttäen, että kuppi on riittävän tilava, kaarituki erottaa rinnat ja antaa kummallekin yksilöllisen tuen tavalla, johon kaarituettomat liivit eivät kykene. Jos käytät useimmiten kaarituettomia liivejä, suosittelemme, että kokeilet kuitenkin kaaritukiliivejä halutessasi ylivoimaisen tuen.

LÖYDÄ SOPIVA MALLI
Kaaritukiliivit
LUE LISÄÄ
Näin mittaat liivikokosi Sisarkoot – Kuppikoon ja ympärysmitan salaisuus Näin saat kaaritukiliivit tuntumaan aina mukavilta Miksi liivieni selkäosat ovat erimittaisia? Näin selvität, onko liivikokosi väärä Valitsenko muotoonpuristetut vai saumalliset liivit?
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun
The Side Squeeze

”Sivurutistus” tulee helposti tavaksi, kun liivit väkisin pureutuvat kylkeen ja teet parhaasi kaivaaksesi ne huomaamattomasti paikalleen. Tämä on epämukavaa, ärsyttävää ja joskus kivuliastakin! Älä kuitenkaan ole huolissasi. Ongelmaan on ratkaisu, ja autamme sinua löytämään sen.

KORJAA KOKO

Hiertymä kyljessä voi johtua siitä, että ympärysnauha on yksinkertaisesti liian kireä. Siitä ei saa jäädä punaisia painaumia eikä se saisi ärsyttää ihoa.

Jos sinusta tuntuu, että kaarituki tunkee rintakudokseen, on kuppi liian pieni. Kaarituen tulee istua rinnan takana. Siirry yhtä tai useampaa kuppikokoa suurempaan kuppiin, mutta pidä kiinni omasta ympärysmitastasi.

OIKEALLA MALLILLA SAAT OIKEAN MUODON

Osa hyvin kapealla ja ohuella ympärysnauhalla varustetuista liiveistä ei anna aina parasta tukea, vaan saattaa mennä rullalle ja pureutua ihoon. Kokeile tällöin liivejä, joissa on korkeampi sivunauha, joka antaa paremman tuen.

Jos olet muodokas ja kehosi ympärysmitta on suurempi, voi ympärysnauha joskus kaivautua epämukavasti ”läskeihin”. Tällöin suosittelemme, että kokeilet liivejä, joissa on sivusiipi tasoittamassa siirtymää rintaliivistä kainaloon.

Jos itse kaarituki tökkii kainalon alla kylkeen (ilman, että se pureutuu rintaan, jolloin kuppi on liian pieni), kokeile mallia, jossa on matalampi kaarituki.

Jos rinnat ovat kapeat ja lähekkäin, tuloksena voi olla, että kaarituki tökkää kylkeen kainalon alla. Tällöin kuppi on liian suuri rinnan muodolle, vaikka mittanauha ja kokotaulukko muuta väittäisivät. Jos koet, että kupin sivuun muodostuu tyhjä tila, kokeile siirtyä yhtä pienempään kuppikokoon sekä ympärysmittaan. Liitä sitten hakaskiinnitykseen pidennyskappale. Näin levennät selkäpuolta ja saat liivit, joissa kupit ovat lähekkäin ja luultavasti paremmin muotoihisi sopivat.

LÖYDÄ MALLI
Livit sivusiivellä Kaarituettomat liivit Pidennyskappale Erityisleveä selkä

LUE LISÄÄ
Näin mittaat liivikokosi Sisarkoot – Kuppikoon ja ympärysmitan salaisuus Näin selvität, onko liivikokosi väärä Näin saat kaaritukiliivit tuntumaan aina mukavilta
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun
The All Pain No Gain

Liivit kaivautuvat hartioihin niin pahasti, että niissä on punaiset jäljet tai urat jäljellä silloinkin, kun olet riisunut liivit. Et ole aivan varma, onko syynä väärä liivimalli vai väärä koko. Olipa syy kumpi tahansa, liivit eivät tunnu erityisen mukavilta päällä. Näin teet lopun kivuista.

KORJAA KOKO

Yksi tavallisimmista virheistä on, että liivien ympärysmitta on liian suuri eikä näin ollen riittävän tukeva. Suurimman osan liivien tuesta kuuluu tulla ympärysnauhasta, ei olkaimista. Siirry kokoa pienempään ympärysmittaan. Jos kuppi istuu hyvin nykyisissä liiveissä, sinun on siirryttävä yhtä suurempaan kuppikokoon jokaista ympärysmitan pienennystä kohti. Näin kupin tilavuus pysyy ennallaan.

Säädä olkaimia niin, etteivät ne kaivaudu olkapäihin, mutta eivät myöskään ole niin löysät, että valuvat. Yhden sormenpään täytyy sopia helposti olkapään ja olkaimen väliin.

OIKEALLA MALLILLA SAAT OIKEAN MUODON

Jos olkaimet aiheuttavat kipua, suosittelemme, että kokeilet liivejä levein, pehmustetuin olkaimin. Ne suojaavat hartioita painon jakautuessa laajemmalle.

Voit myös valita liivit multiway-olkaimin , jotka voi selkäpuolelta laittaa yhteen tai ristiin. Näin on mahdollista muuttaa hartioiden painekohtaa päivän aikana.

LÖYDÄ MALLI
Liivit levein olkaimin Liivit multiway-olkaimin

LUE LISÄÄ
Näin mittaat liivikokosi Sisarkoot – Kuppikoon ja ympärysmitan salaisuus
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun
The Hack In The Back

Tuntuu siltä, kuin koko päivä kuluisi kiskoessa liivien ympärysnauhaa selästä alas. Paitsi että se on ärsyttävää, on myös hankalaa yltää korjaamaan liivejä selkäpuolelta. ”Hack in the Back” on tyypillinen liivien kokoon liittyvä Bracrobatic-liike ja onneksi varsin helppo korjata vain muutamalla toimenpiteellä. Näin se käy.

KORJAA KOKO

Liivien hilautuminen selästä ylös tarkoittaa, että ympärysnauha on liian pitkä ja että olkaimet ovat liian kireällä. Kiristä ympärysnauhaa yhden tai kaksi hakasväliä. Jos tämä ei riitä (tai jos kirein hakanen oli jo lähtötilanteessa käytössä), on vaihdettava ympärysmitaltaan pienempiin liiveihin. Vanhat liivit venyvät ja menettävät elastisuuttaan, joten voi olla hyvä aika investoida uusiin liiveihin.

Jos kupit ovat sopivat (toisin sanoen koko rinta sopii kupin sisäpuolelle puristumatta ja pursuamatta reunan yli), muista sisarkokojen peukalosääntö: jokaista ympärysmitan alennusta kohti on siirryttävä yhtä suurempaan kuppikokoon, jotta kupin tilavuus säilyy samana.

LÖYDÄ MALLI
Liivit erityisleveälla selällä

LUE LISÄÄ
Miksi liivieni selkäosat ovat erimittaisia? Näin mittaat liivikokosi Sisarkoot – Kuppikoon ja ympärysmitan salaisuus
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun
The Scoop & Swoop

Näyttävätkö rintasi hanakoilta tekemään tuttavuutta kainaloihin, niin että sinun on pakko käyttää ihmeellisiä akrobatialiikkeitä niiden palauttamiseksi paikoilleen? Siinä tapauksessa voi olla, että käytät väärää liivikokoa tai väärää mallia. Täältä löydät vinkit, joilla varmistut siitä, että rinnat pysyvät paikoillaan.

KORJAA KOKO

Kun puet liivit päällesi aamulla on tärkeää, että sijoitat kummankin rinnan kunnollisella kauhaisulla omalle paikalleen kuppiin. Siellä sen pitäisi pysyä koko päivän. Ei pitäisi olla tarvetta pyyhkiä takaisin pitkin päivää.

On tärkeää, että ympärysnauha istuu napakasti kehoa vasten ja että olkaimet ovat riittävän lyhyet, muuten eivät kupitkaan toimi oikein.

Tavallisin syy jatkuvaan ”kauhomiseen” päivän mittaan on liian pieni kuppi. Kupin on ympäröitävä koko rinta puristamatta.

Mutta vaiva voi johtua myös päinvastaisesta – liian suuresta kupista. Jos kuppiin muodostuu vekki tai tyhjä tila, se on liian suuri eikä anna riittävää tukea, joten rinnan sijoittumista on pakko kohennella yhä uudelleen.

OIKEALLA MALLILLA SAAT OIKEAN MUODON

Jos rintasi ovat leveät, kaukana erillään tai osoittavat hieman ulospäin ja kuppi ei ole riittävän leveä rinnan muodolle, voi muodostua ”Scoop & Swoop” -tilanne. Tällöin suosittelemme minimoivien liivien käyttöä. Niissä on useimmiten leveämmät ja hieman matalammat kupit kuin tavallisissa liivimalleissa.

Voit myös kokeilla sivutuilla varustettuja liivejä. Tällaisissa liivimalleissa on vahvistetut kupin sivut, jotka auttavat keskittämään rinnan ja ohjaavat sitä keskemmälle.

LÖYDÄ MALLI
Liivit sivutuilla Minimoivat liivit

LUE LISÄÄ
Näin mittaat liivikokosi Sisarkoot – Kuppikoon ja ympärysmitan salaisuus
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun
The Downslip Upflip

Olkaimet valuvat koko ajan! Olkaimia on hankala säätää, kun liivit ovat jo päällä, joten päivä kuluu valuneita olkaimia nostellessa. Mutta muutamalla yksinkertaisella keinolla voit tehdä tästä hullutuksesta lopun.

KORJAA KOKO

Olkaimet eivät ole riittävän kireällä. Säädä ne sopiviksi joka aamu ennen liivien päälle pukemista. Jos ne tuntuvat pitenevän päivän mittaan, voivat liivit olla loppuun ajetut ja vaihdon tarpeessa.

OIKEALLA MALLILLA SAAT OIKEAN MUODON

Olkainten valuminen voi johtua myös siitä, että niiden välinen etäisyys on liian suuri hartioillesi. Vältä käyttämästä pidennyskappaletta, joka saa olkaimet sijoittumaan kauemmas toisistaan. Suosittelemme myös, että olet varovainen Balconette-liivien kanssa, sillä niiden olkaimet saattavat sijaita erityisen kaukana erillään.

Sitä vastoin suosittelemme liivejä no-slip-olkaimilla. Ne on ommeltu takaa erityisen lähekkäin, jolloin ne yleensä pysyvät paikoillaan.

Jos sinulla on erittäin kapeat tai luisut olkapäät ja käytät jo no-slip-olkaimia, mutta ne valuvat silti, silloin multiway-olkaimet ovat ratkaisu ongelmaan: ne voi liittää selästä yhteen ”painijanseläksi” tai ristiin. Näin valuminen on mahdotonta.

LÖYDÄ MALLI
Liivit no-slip-olkaimilla Liivit multiway-olkaimilla
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun
The Shake & Bake

Tämä tarkoittaa kaikkien jo mainittujen bracrobatics-liikkeiden ilmenemistä yhdessä erittäin huonosti istuvissa liiveissä. Syynä voi olla niin koko, muoto kuin mallikin, mutta oli syy mikä tahansa, olo on tukala. Älä kuitenkaan huoli – ei ole ongelmaa, johon ei olisi ratkaisua. Tässä ovat vinkkimme!

KORJAA KOKO

Tiesitkö, että naisen liivikoko muuttuu keskimäärin 4–5 kertaa vielä aikuisiässä? Vaikket olisi ollut raskaana tai imettänyt tai edes lihonut tai laihtunut merkittävästi, on silti todennäköistä, että vartalon koko tai mittasuhteet muuttuvat. Siksi onkin tärkeää ottaa mitat joka kerta ennen uusien liivien hankkimista. Olemme keränneet alle kaikki vinkit, joiden avulla teet liivien sovittamisen aivan yhtä hyvin kuin liiviammattilainen.

LUE LISÄÄ
Niksit kaikkiin liiviongelmiin Miksi liivieni selkäosat ovat erimittaisia? Näin selvität, onko liivikokosi väärä Näin mittaat liivikokosi Sisarkoot – Kuppikoon ja ympärysmitan salaisuus Näin tarkistat, että liivisi istuvat kunnolla Rintani ovat eri paria – miten löydän sopivat liivit? Opi ymmärtämään, miten ja miksi liivi muotoilee povea Liivien anatomia ja liivien osat Valitsenko muotoonpuristetut vai saumalliset liivit? Niksit täydellisten liivien löytämiseen raskaalle povelle! Näin saat kaaritukiliivit tuntumaan aina mukavilta A:sta Ö:hön – Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää liiveistä
Klikkaa tästä, niin näet ratkaisun

AVAIN ISTUVUUTEEN

Kaikki naiset ovat erilaisia, samoin rinnat. Siksi mitkään liivit eivät sovi kaikille. Jokaiselle kuitenkin löytyy sopivat liivit. Kun sovitat liivejä, kiinnitä huomiota seuraaviin kolmeen asiaan.

YMPÄRYSNAUHA

Ympärysnauha vastaa pääosin liivien tarjoamasta tuesta, ja sen tuleekin istua napakasti. Se ei saa kuitenkaan kiristää tai puristaa eikä tuntua epämukavalta. Peukalosääntö on, että jos voit ympärysnauhaa voi venyttää yli 5 cm irti vartalosta, koko on liian suuri. Älä käytä liian suurta kokoa vain sen takia, että ajattelet sen tuntuvan mukavammalta.
Ympärysnauha venyy kyllä ajan mittaan. Useimmissa liiveissä on säädettävä hakaskiinnitys, joten käytä alkuun ulointa hakasta. Kun aiemmin napakat liivit muuttuvat löysiksi, on aika investoida uusiin.

KUPPI

Liivien antamasta tuesta enintään noin 30 % on kupin vaikutusta, joskin tuen määrä riippuu rakenteesta. Kuppien tukevuudessa on eroja. Jotta kuppi voi tehdä tehtävänsä, koko rinnan on mahduttava siihen. Rintakudosta ei saa jäädä puristuksiin tai pursua kupin reunan yli tai kainaloon. Jos pursuaa, kuppi on liian pieni. Jos taas kuppiin jää ryppyjä tai tyhjää tilaa, se on liian suuri.

OLKAIMET

Olkainten varassa on ”vain” 20 % tuesta. Tavallisimpia liivin käyttäjien virheitä on liiallinen usko olkainten kohottavaan voimaan. Olkaimet ovat pikemmin kuin kengännauhat. Jos kengät ovat liian suuret, ei ole merkitystä, miten ne solmii. Ne hölskyvät kuitenkin jalassa. Olkaimet eivät saa olla niin kireällä, että niistä jää jäljet tai niin löysällä, että ne valuvat. Peukalosääntö: sormen täytyy mahtua olkapään ja olkaimen väliin litistymättä.

SELVITÄ OMA KOKOSI

KOKOTAULUKKO

NIKSI, JOKA JOKAISEN TULISI TIETÄÄ

Joskus väärä koko voi kuitenkin olla oikea. Miten tämä on mahdollista? On olemassa niksi, jolla vaihtaa koosta toiseen, mutta kuitenkin säilyttää lähes täydellisen istuvuuden. Se kaikkien naisten pitäisi tietää kupin ja ympärysmitan suhteesta. Kun tämä niksi on hallussa, täydellisen istuvuuden metsästys helpottuu huomattavasti..

USEAMPI KUIN YKSI LIIVIKOKO TOIMII

MUKAVUUDEN ASIANTUNTIJUUTTA VUODESTA 1957

Miss Maryn rintaliivit on kehitetty tuomaan helpotusta niin keholle kuin mielelle, olemaan paras ystävä myös kehon muuttuessa.

Asiakkaamme käyttävät ilmaisua ”elämä ennen ja jälkeen Miss Maryn”. Me itse käytämme ilmaisua World Class Lingerie. Tervetuloa tutustumaan maailmaamme.

LUE LISÄÄ MEISTÄ

KAIKKI, MITÄ OLET HALUNNUT TIETÄÄ

…mutta et ole tiennyt, mistä etsiä. Blogistamme löydät paljon tietoa siitä, miten löytää itsellesi parhaat mahdolliset liivit, selkeistä vaiheittaisista oppaista syventäviin artikkeleihin.

LUE BLOGIAMME

LOVELY LACE

Vuosien mittaan suosituin liivimallimme Lovely Lace on päässyt miljoonien naisten suosioon ajattoman muotoilun ja erinomaisen käyttömukavuutensa ansiosta.

Liivit, joihin tiivistyy koko visiomme. Naisten naisille suunnittelemat.

LISÄTIETOA